Soylu genelgeyi savundu: "Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil, basın görüntü alabilir"

Soylu genelgeyi savundu: "Emniyet genelgesi Anayasa'ya aykırı değil, basın görüntü alabilir"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin görüntülerinin alınmasını engellemek amacıyla yayımlanan genelgenin Anayasa’ya aykırı olmadığını öne sürdü. Anayasa’daki ‘özel hayatın gizliliği’ maddesini hatırlatan Soylu, bununla birlikte basının görüntü alabileceğini belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ve 'emniyet personeli görevini yaparken' cep telefonu ile ses ve görüntü kaydı alanların engelleneceği yönündeki genelgenin Anayasa'ya aykırı olmadığını söyledi.

CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Soylu, tartışma yaratan genelgenin Anayasaya aykırı olmadığını söyledi. Soylu ayrıca, genelge kapsamındaki yasağın basın için söz konusu olmadığını belirtti.

Bakan Soylu şunları söyledi: "Kişisel Verileri Koruma Kurulu var. Bu kuruldan değerlendirme almadan adım atmayız. Anayasa'nın 27. maddesi kişi hakkındaki özel hayatın gizliliğini ortaya koyar. Kesinlikle Anayasa'ya aykırılık söz konusu değil. Genelge Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesidir. Basın özgürlüğünü engeller mi? Engellemez. Orada basın özgürlüğü ile ilgili herhangi bir durum söz konusu değildir. Basın çekebilme hakkına sahiptir. Kişinin rızası olmadan bırakın polis memurunu, normal bir vatandaşın da telefonla kameraya kayda alamazsınız."

Gündem