Soylu: İBB soruşturması yakında tamamlanıyor, rezil olacaksınız

Soylu: İBB soruşturması yakında tamamlanıyor, rezil olacaksınız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul Belediyesindeki terör soruşturması yakında tamamlanıyor, ak kara belli olacak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı'nın kuruluşunun 9'uncu yıldönümü nedeniyle dün akşam düzenlenen iftar programına katıldı.


'19 BİN 336 SURİYELİNİN ÜLKEDEN ÇIKIŞI SAĞLANDI'

Türkiye'nin göçmen politikasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Soylu şu bilgileri verdi: "Biz bugüne kadar tam 317 bin 98 kişiyi sınır dışı ettik. 2016'dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyelinin de asayiş sorunları sebebiyle ülkeden çıkışı sağlandı. 2020 yılında Avrupa'da sınır dışı başarı oranı yüzde 18, bizde geri gönderme yakaladıklarımızın yüzde 40'ı olarak kayıtlara geçmiştir ve 2022 yılında, geçen yılın aynı dönemine göre sınır dışı başarı oranı yüzde 73 artışla yüzde 41,2 olmuş, sayı da 20 bin 636 olarak gerçekleşmiştir."

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Soylu, şöyle devam etti: Kemal Kılıçdaroğlu sana söylüyorum, ilk geldiğim günden beri ABD, AB bizim göç kayıtlarımızın peşinde. Vermedik, vermeyiz de. Kılıçdaroğlu'nun göç meselesindeki bilgisi, yok mesabesindedir, cehalet düzeyindedir. Bugün onları ölüme, yokluğa, oradaki sefalete, Esad'ın katliam rejimine teslim etmek, insanlıkla bağdaşmaz. Bir sapkın çıkmış, 2 yıldır göç, oraya göç buraya. Bugün bunları iyi değerlendirme zamanı. Senin kafan karışmış. 6'lı masadan sonra aldınız o belgeleri büyükelçiliğe götürdünüz. Bu ülkeyi büyükelçilere peşkeş çektirmeyiz."

"REZİL OLACAKSINIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yürütülen terör soruşturmasına ilişkin Soylu, "İstanbul Belediyesindeki terör soruşturması yakında tamamlanıyor, ak kara belli olacak. Buradan söyleyeyim rezil olacaksınız ve rüsva olacaksınız. Kobani olaylarının failine şeref madalyası takanın elbette ki rezil ve rüsva olma gibi bir endişesi olmaz." şeklinde konuştu.

Politika