CHP'den Soylu'ya ağır sözler: Hayatı suç örgütü liderleri, uyuşturucu baronları ile geçen Soylu'nun zoruna gitmiş

CHP'den Soylu'ya ağır sözler: Hayatı suç örgütü liderleri, uyuşturucu baronları ile geçen Soylu'nun zoruna gitmiş
CHP milletvekilleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkıya takımı, bugün de mahkeme bastı” ifadelerine tepki gösterdi. Soylu "eşkıya takımı" sözlerine, CHP'den “Eşkıya arıyorsan yanındaki baronlara bakacaksın” yanıtı geldi.

Mart 2019 seçimlerinde Yalova Belediye Başkanı seçilen, ancak kendisinden önceki yönetim dönemindeki bir zimmet iddiası sonucu 27 Şubat 2020’de görevden uzaklaştırılan CHP’li Vefa Salman’ın da Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Seyit Torun, Gamze Akkuş İlgezdi, Veli Ağbaba ve çok sayıda CHP milletvekili ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da duruşmayı, salonda takip etti.

Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal, duruşmada; müvekkilinin 2,5 senedir görevinden uzaklaştırıldığını ve halkın iradesinin gasp edildiğini ifade etti. Baykal, bilirkişi raporlarında Salman’ın suçsuz olduğunun belirtildiğini hatırlattı. Yeni sanıkların dava sürecini uzatacak olması nedeniyle Vefa Salman ile ilgili yargılama kararının verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti her iki dosyanın birbiriyle benzerlik taşıdığı, sanıklar hakkında verilecek kararın diğer sanıkları da etkileyeceği değerlendirmesi ile talebi reddetti.

Salonda bulunan CHP heyeti mahkeme heyetinin bu kararına tepki gösterdi. Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, heyet başkanına, "Yazıklar olsun. Sen tetikçisin" diye bağırdı. Diğer milletvekilleri de mahkeme heyetine tepkilerini gösterdi. Yaşanan gerginlik sonrası mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Heyet, duruşmayı izleyicilere kapattı.

SOYLU: EŞKİYA TAKIMI...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından CHP’li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın göreve iadesini reddeden hakime aralarında Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Canan Kaftancıoğlu’nun bulunduğu CHP'lilerin tepki gösterdiği anların görüntüsünün bulunduğu haberi paylaşarak, "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkıya takımı, bugün de mahkeme bastı” ifadelerini kullandı.

ÖZEL'DEN SOYLU'YA CEVAP

Soylu'nun ifadelerine CHP'den yanıt geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu'nun cevabını alıntılayarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Seçilmiş ve hukuk önünde aklanmış belediye başkanının hakkını gasp etmektir eşkıyalık. Uyuşturucu baronlarıyla ve mafyayla kol kola olan bir tek kişi gösterin derseniz, herkesin ilk aklına sen gelirsin Süleyman Soylu!” ifadelerini kullandı.

BAŞARIR: BU ÜLKENİN YÜZ KARASISIN SEN

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Bir eşkiya arıyorsan aynaya bak suç işleri bakanı; suçsuz günahsız bir belediye Başkanının hakkını gasp ettin Utanmaz adam! başsavcıları arıyorsun talimat veriyorsun! Bu ülkenin yüz karasısın sen!" dedi.

AĞBABA: SEN SUS, HİÇ KONUŞMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Soylu'ya tepki gösterdi.

Ağbaba, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"3 ayrı bilirkişi raporu Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve iade edilmesini isterken yine iade kararı çıkmadı. Başkanımızın hakkını hukukunu savunmak, tüm hayatı suç örgütü liderleri, uyuşturucu baronları ile geçen Süleyman Soylu’nun zoruna gitmiş. Sen sus. Hiç konuşma!" (Kısa Dalga)

Politika