Soylu ile Özel arasında ÇHD davası tartışması: Bunları dert etme Fotoroman Süleyman, son aylarının keyfini çıkarmaya çalış

Soylu ile Özel arasında ÇHD davası tartışması: Bunları dert etme Fotoroman Süleyman, son aylarının keyfini çıkarmaya çalış
Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 22 avukatın yargılandığı davaya ilişkin eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyada karşı karşıya geldi. Soylu'nun Özel'i hedef alan sözlerine yanıt da gecikmedi: Sen bunları dert etme Fotoroman Süleyman, koltuğunda son aylarının keyfini çıkarmaya çalış.

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 22 avukatın yargılandığı davada Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik hakkında "terör örgütü" üyeliği suçlamasıyla dün görülen mahkemede 12 yıl hapis cezası verildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

ÖZGÜR ÖZEL: CEZA HUKUKİ DEĞİL

Özel, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve üyeler Barkın Timtik ve Oya Aslan'a delilsiz bir dosya üzerinden verilen ceza hukuki değildir. Bu hukuksuzlukları yıllardır yaşayan bizler bu yanlış kararların tek tek geri alındığına da çok yakında tanık olacağız!" dedi.

SOYLU, ÖZEL'İ HEDEF GÖSTERDİ

Bu sözlerin üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Teröristleri sözde "gazeteci" diye raporla korumaya çalışan CHP’nin şimdi de "özel" terörist sevicisi, mahkeme kararı ile terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen ve mahkumiyet alan DHKP-C'li teröristlere sahip çıkıyor. CHP’de bunun hesabını soracak bir vatansever yok mu?" diyerek Özel'i hedef gösterdi.

'SON AYLARIN KEYFİNİ ÇIKAR...'

Soylu'nun bu sözlerine Özel'den yanıt gecikmedi: "Çok şükür tarihin hep doğru yerinde durduk. İlker Başbuğ Paşa terör örgütü yöneticisi olarak ceza aldığında nasıl karşısında durduk ve haklı çıktıysak, burada da haklı çıkacağız. Sen bunları dert etme Fotoroman Süleyman, koltuğunda son aylarının keyfini çıkarmaya çalış."

Gündem