Soylu: "İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra hayatını kaybeden kadınların sayısı yüzde 26 azaldı"

Soylu: "İstanbul Sözleşmesi feshedildikten sonra  hayatını kaybeden kadınların sayısı yüzde 26 azaldı"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından paylaştığı bir tablo ile Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıktığı günden bu yana kadın cinayetlerinin azaldığını söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin ardından kadın cinayetlerinin arttığı iddialarını sosyal medya hesabından paylaştığı bir tablo ile yalanladı. Soylu, 13 Şubat - 19 Mart tarihleri arasında 34 kadının, 19 Mart - 22 Nisan tarihleri arasında da 25 kadının öldürüldüğü verisini paylaşarak, kadın cinayetlerinde yüzde 26 azalma olduğunu ifade etti.

Bakan Soylu,  İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye'deki kadın cinayetlerine etkisinin olmadığını ileri sürerek, güvenlik güçlerinin şiddete duyarsız kaldığına ilişkin iddiaları da  “yalan ve iftira” olarak niteledi. 

Bu iddialar üzerinden CHP'ye seslenen Soylu şunları söyledi: “Gizleyemedikleri polis düşmanlığını ortaya koymak için güya İstanbul Sözleşmesi’ni bahane edip şiddete duyarsız kaldığımızı, güvenlik güçlerimizin müracaatları almadığı iftirasını atıyorlar. Bu apaçık yalandır. Bunlar da arlanmaz yalancıdır. CHP’nin gün yüzü görmemesinin bir sebebi de yalancıların ağına düşmesidir. Ne diyeyim, kendi düşen ağlamaz. Biz onlar gibi yalanlarla değil doğrularla milletimizin karşısındayız.”

Soylu twitter hesabından şu tabloyu paylaştı: 

Gündem