Soylu: "İstediğimiz sözleşmeye imza atar, istediğimizden çıkarız"

Soylu: "İstediğimiz sözleşmeye imza atar, istediğimizden çıkarız"
İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı, "Sanki her şey bitti. Yarından itibaren kadınla ilgili meselelerde hiç bir adım atmayacağımızı iddia edenler, Türkiye'nin kapasitesine, kanunlarına hem de bu kadar çabamıza haksızlık etmektedir" dedi.




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından feshedilen İstanbul Sözleşmesi konusunda haksız bir ithamla karşı karşıya kaldıklarını savunarak, "Biz egemen bir devletiz. İstediğimiz uluslararası sözleşmenin altına imza atar, istediğimizden çıkarız. Bize bu konuda sanki her şey bitti, yarından itibaren kadınla ilgili meselelerde hiç bir adım atmayacağımızı iddia edenler, Türkiye'nin kapasitesine, kanunlarına hem de bu kadar çabamıza haksızlık etmektedir" dedi.

Bakan Soylu, 'Türk Polisi ve Diğer Kolluk Kuvvetlerinin Seyahat Belgesi Sahteciliği Tespiti ve Risk Analizi Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi Açılış Konferansı'nda konuştu. Soylu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili şunları söyledi: 

"Attığımız tüm adımların hiçbirini İstanbul Sözleşmesi yapmadı. Nasıl göç meselesinin insanlık meselesi olarak altını çizmişsek bu meselenin tamamına da böyle bakıyoruz. Biz egemen bir devletiz. İstediğimiz uluslararası sözleşmenin altına imza atar, istediğimizden çıkarız. En son Polonya, lezbiyen, gey, trans tüm bunlara itiraz ettiği için Polonya çıktı, dünya da yıkılmadı. Dünyanın karşı karşıya kaldığı cinayet oranları belli, Türkiye'nin de belli. Bizim için '1' sayısı da fazla. Bize bu konuda sanki her şey bitti, yarından itibaren kadınla ilgili meselelerde hiç bir adım atmayacağımızı iddia edenler, Türkiye'nin kapasitesine, kanunlarına, hem de bu kadar çabamıza haksızlık etmektedir. Bizim bu sözleşmeden çıkma hakkımız var. Her şey istismar nedeni; şu ideolojik kalıplardan ne olursunuz bir kurtulalım. Bu konuların her biri ile mücadele aynı kararlılıkla devam edecektir. Milletimiz bize güvensin" 

Avrupa, vur patlasın çal oynasın

Bakan Soylu, göçmenlere karşı AB'nin tutumunu da eleştirerek, şöyle konuştu:

"Konuşmam kimseye ağır gelmesin! Yaşananlar daha ağırdır. Eğer dünyanın gelişmiş ülkeleri ve Avrupa kartlarını yeniden karmaz ve insanlık adına işlenen cinayetleri hep birlikte haykırmazsa gelecek nesillerimiz 21'inci asrın bu ilk çeyreğinde yaşanan dramlara sessiz kalanları lanetleyecektir. Hukukun üstünlüğünü vaat edenler maalesef sınıfta kamışlardır. Biz Afrika'dan Bangladeş'e, Ortadoğu'dan Orta Asya'ya kadar milyonlarca insanın göç ettiği, bin, 2 bin, 4 bin dolarları göçmen kaçakçılarına vermek zorunda olduğu bir tabloyu yaşıyoruz. Kim eşini, çocuğunu alarak savunmasız şekilde dağları aşarak, kim denizlerin dalgalı haline ilkel botlarla girerek neden başka ülkeye göç etmek ister? Çünkü su yok. Çünkü Afganistan yıllardan beri dünyanın büyük devletlerinin çatışma alanı haline getirildi. Çünkü insanlık yok. Mart ayı bitiyor. Nisan'da Van'da, Ağrı'da karlar eriyecek. Biz karlar eriyince ceset toplayacağız. Kimin cesetleri bunlar? Bu cesetler Afganistan'dan Pakistan'dan yürüyerek gelip sınırı geçtiğini düşündükten sonra kar tipisinin altında hayatlarını kaybedenler. Avrupa vur patlasın, çal oynasın devam etsin. Kusura bakmayın bunlar çıplak gerçekler. Türkiye olarak en başından beri göçü engellemeyi değil göçü yönetme anlayışını benimsedik, bundan da hiç pişman olmadık."

(DHA)







Gündem