Soylu 'kökünü kurutma' operasyonunu duyurdu: 'Baron ve baroniçeler gözaltına alındı'

Soylu 'kökünü kurutma' operasyonunu duyurdu: 'Baron ve baroniçeler gözaltına alındı'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli 10 ilde 'Kökünü Kurutma' operasyonu başlatıldığını, 213 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünde, bu sabah 04.00'te başlatılan uyuşturucu operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu, özetle şunları söyledi: "Diyarbakır ilimizde yaklaşık 8 ay önce başlayan ve bugüne kadar da ilmek ilmek işlenen titiz bir çalışmayla, uzun zamandır arkadaşlarımızın üzerinde gayret gösterdiği, başsavcılıkla yürütülen bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilmiştir.

Operasyonun ismi 'kökünü kurutma'. Diyarbakır'da hem baronlar, hem baroniçeler, hem sokak satıcıları bütün hepsi 21 Eylül'de başlayan projemizin akabinde tek tek tespit edilmişlerdir.

Bu operasyonda 292 hedef söz konusuydu. Sabah 04.00 itibariyle arkadaşlarımız, 4 bin 200 polis arkadaşımız ve jandarmalarımız, 400 araç, 20 narkotik köpeği; 05.00 itibariyle evlere girilmek suretiyle şu ana kadar 213 gözaltı yapıldı.

Baronlar ve baroniçelerin hepsi başarılı bir şekilde gözaltına alınmışlardır.

Bugün bir operasyon daha başladı. O da 61 tim ve 960 personelle narko terör operasyonu. O da Eren Abluka 18 operasyonu. O da, 200 hedefin 50'sini geçen gün almıştık, şimdi de diğer hedeflere yönelik operasyon."

Gündem