Soylu konuştu: Boğaziçi'nde alınanlar terörist, HDP Bayık'tan emir aldı, 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı

Soylu konuştu: Boğaziçi'nde alınanlar terörist, HDP Bayık'tan emir aldı, 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu, Cemil Bayık’ın üç gün önce HDP’ye talimat verdiğini, 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ tarafından yapılmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global’de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu.  “ Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaseti bırakırsa ben de bırakırım. Benim de bırakmamı isterse ben de başım üstüne” diyen Soylu’nun yaptığı ilginç açıklamalar şöyle:

BAYIK TALİMAT VERDİ: Cemil Bayık'ın 3 gün önce HDP'ye talimat verdiğini biliyor musunuz? Ama ben bunu takip etmek, bilmek ve vatandaşı uyarmak zorundayım. 'Gerillaya çok yük getiriyorsun. Sahaya girin ve gerillanın yükünü alın, eylemlere başlayın.' diyor. Kime söylüyor HDP'ye. Cezaevlerine talimat veriyor.

BATININ İŞİ: LGBT tamamen Batı'nın Türkiye'ye pazarladığı, sunduğu... Bizim geçmişimizde böyle bir şey var da biz bilmiyor muyuz? Ama Batı'da var. Batı, uzun zamandan beri bunu ortaya koyuyor. Getirmişler birtakım ideolojik gruplarla beraber üniversitenin göbeğine oturtmuşlar ve bloke ediyorlar üniversiteyi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ: "Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınanlardan 79'u terör örgütü mensubu. Burada bir rektörün nasıl seçilebileceği kanunlarımızda belli. Bir önceki seçimlerde üniversitemizin öğrencileri mi seçiyordu? Hayır. Kimler seçiyordu, üniversitenin öğretim üyeleri. Bu da bana göre çok yanlış bir sistem olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'nin de ortaya koyduğu irade ile değişti. Dün de öğrenciler seçme konusunda yetkinlik sahibi değildi, bugün de yetkinlik sahibi değil. Bir tek öğretim üyeleri yetkinlik sahibiydi, onun akademiyi hangi noktaya getirdiği apaçık ortada.

15 TEMMUZ: FETÖ mü yaptı 15 Temmuz'u? 15 Temmuz'u FETÖ yapmadı, bizi rahat bırakmazlar. Ancak ayakta sağlam durursanız rahat olursunuz, bu kadar basit.

Gündem