Soylu ‘Menbiç’ iddiasında ısrarlı: Albahsır ‘İdlib’e, Soylu ‘Menbiç’e işaret ediyor

Soylu ‘Menbiç’ iddiasında ısrarlı: Albahsır ‘İdlib’e, Soylu ‘Menbiç’e işaret ediyor
İçişleri Bakanı Soylu, İstiklal saldırısından tutuklanan Ahlam Albashır’ın Münbiç’ten girdiği yönündeki açıklamalarında ısrar etti. Daha önce “29 Ekim 2023’te ülkemiz sınırlarında bir tane bile terörist kalmayacak” diyen Soylu, şimdi “29 Ekim 2023 itibarıyla dağlarda bir tane terörist kalmayacak” diyerek, “dağlarda” ifadesini kullandı.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı soruşturmasında tutuklanan Ahlam Albashır, ağırlıklı olarak IŞİD’in kontrolündeki İdlib’den Hatay’a geçtiğini söylerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin daha çok etkili olduğu “Menbiç’ten geldiği” iddiasını sürdürdü.

Bakanlığının, Meclis’teki 2023 Bütçe görüşmeleri sırasında gündeme ilişkin konuları değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstiklal Caddesi patlamasının faili olarak tutuklanan Ahlam Albashır’ın da Mersin’deki Polisevi saldırısını düzenleyenlerin de Münbiç’ten geldiğini savundu. Soylu bu sözlerini, kendisine tepki Plan Bütçe Komisyonu Üyesi HDP’li milletvekillerine tepki gösterirken şöyle dile getirdi:

"Sizin derdiniz ne ki PYD ile PKK'yı aklıyorsunuz? Mersin saldırısı da Münbiç'ten oldu, İstiklal Caddesi saldırısı da Münbiç'ten oldu. Münbiç'te de sizin ağalarınız durmaktadır, bu kadar basit, Amerika durmaktadır, PYD/PKK durmaktadır."

2023 HEDEFİNİ REVİZE Mİ ETTİ?

Bakan Soylu’nun, dikkat çeken bir başka açıklaması da “terörle mücadele hedefine” ilişkin oldu. Soylu Meclis’te bugün yaptığı açıklamada, “terör ilk kez ülke gündeminin alt sıralarına indiğini” savunurken, “Bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dağdaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir. Son 12 ayda; 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellenmiştir. 2016 - 2022 yılları arasında bin 248 teröristin, 393'ü ifadelerinde PKK'ya HDP aracılığı ile katıldığını söylüyor" dedi.

Soylu,”Terörle mücadelemiz devam ediyor. Terörün kaynağı nereyse orası kurutulacak. 29 Ekim 2023 itibarıyla dağlarda bir tane terörist kalmayacaktır… Belki birileri PKK'ya olan saikleri yüzünden üzülüyor ama bilinmesi lazım ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti dağlardaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyini bilmektedir" ifadesini kullandı.

Soylu 27 Ağustos’ta Ümraniye esnafı ile buluşmasında da şöyle konuşmuştu:

“29 Ekim 2023’te, bu ülke coğrafyasında, bu coğrafyamız içerisinde, 780 bin kilometrekare içinde bir tek terörist kalmayacak. Mağarada saklanıyorlar. Ayakkabı numaralarına kadar biliyoruz. Adım atamıyorlar, kıpırdayamıyorlar ve kıpırdayamayacaklar.

İçişleri Bakanı Soylu’nun 27 Ağustos’taki konuşmasında ülkenin her yerini kastederken, dünkü konuşmasında, “dağlarda” ayrımını yapması dikkat çekti.

Gündem