Soylu, Peker'den 10 bin dolar alan kişinin ismini savcılığa bildirdi

Soylu, Peker'den 10 bin dolar alan kişinin ismini savcılığa bildirdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçinin mevcut milletvekillerinden biri olmadığını, iddiaya konu olan ismi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Meclis Başkanı Şentop da o ismin milletvekili olmadığını doğruladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in "her ay 10 bin dolar verdiğim siyasetçi var" iddialarının ardından gözlerin çevrildiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. 


Habertürk'te yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Soylu, 10 bin dolar alan siyasetçinin mevcut milletvekillerinden biri olmadığını, iddiaya konu olan ismi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi.

ŞENTOP O KİŞİNİN MİLLETVEKİLİ OLMADIĞINI DOĞRULADI 

Öte yandan Meclis Başkanı Mustafa Şentop da Soylu ile dün gerçekleştirdikleri görüşemeye dair şunları söyledi: " Dünkü görüşmeyle ilgili olarak, malumunuz, bir siyasetçinin para aldığına dair açıklama olmuştu. Ben 27 Mayıs'ta bir mektup yazdım. Milletvekillerimizin kendilerini töhmet altında hissettiklerini, bu konuyla ilgili bilgi ve belgelerin ilgili mercilere, başkanlığımıza verilmesini talep etmiştim. Dün sayın Bakanımız ziyaret etti, mektubumuza cevaben yazılı olarak cevabını da getirdi. Kastettiği isim, TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil. "

Gündem