Soylu, "şerefsiz" sözü için kendisine 5 kuruşluk dava açan Kılıçdaroğlu'nun avukatına "FETÖ'cü" dedi

Soylu, "şerefsiz" sözü için kendisine 5 kuruşluk dava açan Kılıçdaroğlu'nun avukatına "FETÖ'cü" dedi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis bütçe görüşmelerinde sert dille eleştirdiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi için kullandığı "şerefsiz" sözü için 5 kuruşluk dava açtı. Soylu ise Kılıçdaroğlu'nun gündemi değiştirmeye çalıştığını ileri sürerek avukatına "FETÖ'cü" suçlaması yöneltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, kendisi için kullandığı "İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir" sözü için 5 kuruş tazminat talebiyle dava açtı.

Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Soylu hakkında uyuşturucu ticareti ile ilgili olarak ağır suçlamalar yönelten Kılıçdaroğlu, Soylu'nun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda kullandığı ifadeleri yargıya taşıdı. Kılıçdaroğlu, Soylu'nun yaptığı paylaşımda "Kılıçdaroğlu; Polise, Jandarmaya, Mehmetçiğe, devlete "Cari açık uyuşturucuyla kapatılıyor" iftirasını ispat edemeyip lafın altında kalınca Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftira/dedikodularla gündem değiştirme çabasında. İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir" ifadelerini kullanması üzerine avukatına dava açma talimat verdi.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Soylu hakkında açılan davayı sosyal medya hesabından yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

"Şerefsiz" hakaret sözünü yönelten Süleyman Soylu hakkında (ederi dikkate alınarak) 5 Kuruşluk manevi tazminat davası açtık! Bu müptezelden, alışkanlık haline getirdiği ahlaksızlığın hesabını soracağız!"

Soylu'dan avukata suçlama

Soylu ise, avukat Celal Çelik'in bu paylaşımını alıntıladığı tweetinde şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu Zavallı bir adam. Belediye başkanlarının korkusundan, Akşener'in çalımlarından sıyrılmak gündem değiştirmek için avaneleriyle iftira/hakaret ediyor ettiriyor. Peki yeni tetikçisi FETÖ’cü avukata nasıl teslim oldu Cevap: Kaset kumpası sonrası “Elektronik Kelepçe.” (Kısa Dalga)

Politika