Soylu talimatını yineledi: Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın

Soylu talimatını yineledi: Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Emniyet güçlerimize tekrar talimat veriyorum. Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an ayaklarını kırın" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahya Dumlupınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AKP Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşma yaptı.

"AYAKLARINI KIRIN"

Soylu, Türkiye’deki uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Emniyet teşkilatına uyuşturucu şüphelileriyle ilgili verdiği ‘Ayağını kırın’ talimatını yineleyen Bakan Soylu, cezaevindeki tutuklu uyuşturucu satıcısı sayısının ise 116 bin kişiye yükseldiğini açıkladı.

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uyuşturucuyla mücadeleyi devam ettiriyoruz. Hiç merak etmeyin. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını yaptık. 15 Temmuz öncesi Türkiye’de hapishanelerde 35 bin uyuşturucu satıcısı vardı. Yargıyla emniyet ve jandarma güçlerimizle şu anda 116 bin kişiyi içeri tıktık. Okulların önünde uyuşturucu satılmasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. Türkiye’nin hiçbir noktasında uyuşturucu satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Tekrar söylüyorum; buradan emniyet güçlerimize talimat veriyorum. Uyuşturucu satıcısını bulduğunuz an; çocuklarımıza, gençlerimize musallat olanı bulduğunuz an bana kızıyorlar ama yine söyleyeceğim; ayaklarını kırın, ayaklarını kırın, ayaklarını kırın.

"SOKAK SOKAK GEZİYORUZ"

Sokak, sokak geziyoruz. Her tarafta bu işe bedenimizi koyduk. Avrupa’da devlet şırınga veriyor. 'Narkoshop'lar oluşturmuş. 'Narkokahve'ler oluşturmuş. İsteyen istediğini içebiliyor. Eskiden uyuşturucunun yüzde 30’u Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yakalanırdı, yüzde 70’i batıda. Şu anda yüzde 75’inin bir kısmını sınırda, bir kısmını da Türkiye sınırında girer girmez yakalıyoruz ancak yüzde 25’i batıya gelebiliyor. Onun da yüzde 25’ini batıda yakalıyoruz. İflahlarını keseceğiz, bize itimat edin. Bu bizatihi Amerika ve Avrupa’nın bir operasyonudur. Onlar kendi gençlerini zehirliyor ve uyuşturuyorlar. Biz buna müsaade edemeyiz, etmiyoruz da. 2016 yılında 941 kişi uyuşturucudan ölüyordu. 2021 yılı sonunda 270. Onu ciddi şekilde düşürdük. 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesiyle 1 milyonun üzerinde anneye bu yıl eğitim verdik. Eğitim vermeye devam edeceğiz. Aileleri yalnız bırakamayız, bırakmayacağız. Nefes aldırmıyoruz. Bize itimat edin ve güvenin.” (DHA)

Gündem