Soylu, "Tekzip bekliyorum" dedi, Mehmet Ağar özür diledi

Soylu, "Tekzip bekliyorum" dedi, Mehmet Ağar özür diledi
Yalıkavak Marina'yla ilgili ""Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, özür diledi. Soylu, Ağar'ın sözleri için "Tekzip bekliyorum" demişti.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi.
Sözcü TV'de Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Ağar, özetle şunları söyledi:

"ELEŞTİRELERE HAK VERİYORUM"

"Bütün eleştirilere hak veriyorum. Olayın kızgınlığı ve sinirliliğinden bir sürçülisan söz konusu. Bu tabiri kullanmam fevkalede yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum. Özellikle Sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirle kendisini takip ediyorum. Devlet her konuda her yerde vaziyete hakim.

"KIZGINLIKLA AĞIMIZDAN ÇIKTI"

O bir kızgınlıkla ağzımızdan o anda çıkan bir söz oldu. Ertesi gün gazetede çıktıktan sonra rahatsız oldum ben. Saygı Bey’i de aradım ben. Kendisine de buradan teşekkür ederim. Bu konuyu uygun bir şekilde aktardı. Ama buradaki kusur benim. Dolayısıyla bütün meslektaşlarımdan özür diliyorum. İnsan ne kadar tecrübeli de olsa kızgınlıkla hata yapıyor. Hatam budur benim, ben de bunu kabul ediyorum."



Sedat Peker tarafından, FETÖ’den ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na kumpas kurmakla suçlanan Ağar,  "Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" demişti.

Bakan Soylu ise bugün yaptığı açıklamada Ağar’a, "Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil” diye yanıt vermişti.

Gündem