İçişleri Bakanı Soylu'dan Sedat Peker açıklaması: "Uluslararası bir operasyon var"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de Aysun Torun'un moderatörlüğünde Yahya Bostan ve Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı. Sedat Peker ile Hadi Özışık'ın arabuluculuk iddiası için "Benim haberim olması benim idam edilmem anlamına gelir.Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse, ayda hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyorsa ondan sorsun" diyen Soylu, Peker'e "Karısının iç çamaşırına sığınan edepsiz. Terbiyesiz" dedi.
Soylu, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmediğini söyledi. Soylu'nun açıklamaları özetle şöyle:
"TOPLU TAŞIMA İŞİNİ BECEREMEDİK"
Devam eden programda Soylu, pandemi süreciyle ilgili “Belediyelerle işbirliği yapamıyoruz. Toplu taşıma işini bu dönemde becermedik. Biz elimizden geldiğince denetim yaptık" dedi. Soylu, "1 Haziran'dan itibaren daha rahatlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
BEKÇİ ŞİDDETİ
Soylu, son günlerde artan bekçi şiddeti haberlerine ilişkin "deolojik bir bakış açısı var. Biz bekçileri polis akademilerinde yetiştiriyoruz. Hakikaten 3 aylık eğitim 2 ay da saha eğitimi var. Toplam 5 ay eğitim. Geçmişteki bekçiler hariç olmak üzere. Uyuşturucudan her türlü asayişe kadar. Bekçi uyarmış, bekçiyi aralarına alıp dövmüşler. Bekçi de havaya ateş açmış. Ne yapsınlar, bıraksınlar mı? Ya da Aksaray'da... Adam uyuşturucudan yakalanmış, cebelleşiyor sonra da ters kelepçe takılıyor. Ne var bunda?" dedi.
HDP'YE BAKANLIK İDDİASI
Soylu, CHP'nin oyunun yüzde 20,5'la 21 arasında olduğunu söylerken, Dursun Çiçek'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleriyle ilgili de şunları söyledi:
"Bizden giden biri var, bir siyaset partinin başında, başbakanlık da yaptı bu ülkede. O çok isterdi, 'aslında biz HDP'yle beraber olmalıyız'; bütün işi o. Mesele sadece iki bakanlık değil, hangi bakanlıklar olduğu belli. 6-7 aydan beri konuşuluyor. Biri başkan yardımcılığı direkt Kandil, öteki de Kültür ve Turizm Bakanlığı. Yok derlerse can yakarım. Bunu direkt Kandil söylüyor."
"KILIÇDAROĞLU ARA SIRA BANA ADAM GÖNDERİR"
"Türkiye'de 2002 yılında 6,5 ton esrar yakalanıyor idi. 2020 yılında tamamladığımızda 93,5 ton esrar yakaladık. Sadece öyle değil, Sayın Kılıçdaroğu bana ara sıra adam gönderir, el altından gazetecilere başka iş yaptırmaya çalışır, ne dediğimi anladı onlar. Keşke sorsaydı da doğrusunu anlatabilseydik, oltaya geldi. Kokain, 2002'de 8 kilo yakalanıyorda, bugün 1,8, 1,9, 2 ton. 8 kilo yakalanmış ya. Yine bonzaiden tutun da ekstaziye kadar, esrar yakalamalarında yüzde 1140 artış yakalamışız. Şu anda cezaevinde kaç kişi vardır uyuşturucudan? 93 bin kişi. Biz her hafta operasyon yapıyoruz. 400-500 kişi gözaltına alınıyor operasyonlarda. Dünya tarihinde uyuşturucuyla bir numaralı mücadele eden ülkesidir Türkiye. Türkiye'de rekorlar kırıldı bu dönem içerisinde. Toplam 1355 kilo bonzai, geçen günlerde 270 kilo jandarma yakaladı. Zombi gibi çocuklar böyle duruyordu, hadi görsün bir tanesi şimdi. Bununla ilgili mücadele eden çocuklarımızın hakkını kimseye yedirmeyiz. Daha dün denizaşırı operasyon yaptık, gidin alın dedik. Birlik operasyonu yaptık. 4 ton 182 kilo, onu da oradan aldık.
BATAKLIK OPERASYONUNUN İÇİNDE FETÖ VAR
"Cumhuriyet tarihinin ilk uyuşturucudan suç geliri operasyonunu yaptık" diyen Soylu şöyle devam etti: "2 milyarlık mal varlığı ve para, 17 şirkete kayyum. Bunu 10'la çarpın. Bataklık operasyonunda ne oldu? Kim vardı? İki baron yakaladık. Kemal Bey der ya, baronlar nerede. Bizi eleştirmediler mi, İçişleri Bakanı uyuşturucu satıcısının ayağını kırın der mi diye. Dünyanın en büyük baronlarından bir tanesi. Hollanda'nın imparatoru. (Sedat Peker ve Çetin Gönen fotoğrafını gösteriyor) Bataklık operasyonunun içerisinde FETÖ var ve ulaştık. Bataklık operasyonunun içerisinde biraz önce resmi çıkanlar da var. Şimdi diyor ki Kılıçdaroğlu, efendim Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen diyor. Kim söylemiş, FETÖ firarisi Cevheri Güven. FETÖ firarisi Said Sefa. 16 Nisan 2020, Süleyman Soylu'nun derin devlete bağlı siyasetteki adamı olduğu, Mehmet Ağar'ın emniyet içinde bu yapılanmanın başında olduğu... Bunu burada söylüyorum, bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi. İşimi yapamadığımı düşündüğüm an, bir dakika koltukta kalan namussuzdur.
UYUŞTURUCU OPERASYONLARI
Nedir Kolombiya işi. Geçen yıl bir kokain yakalanıyor. Yakalandığı tarih 10 Haziran, tweet atıyorlar, bu da Türkiye civarına gideceği iddia ediliyor. İftiracılar İzmir diyor ama bizim yaptığımız araştırma Ambarlı. Bu kokain olayı çıkar çıkmaz narkotik başkanı bana geliyor, hemen irtibat kurun dedim. Sen Said Sefa ve Cevheri Güven'in ağzıyla hareket edersen böyle düşersin. Mümkünse Kolombiya'ya gidin dedim, gidemediler. Şu an FETÖ'nün kucağında olmaya çalışan bir adam için Arjantin'e adam gönderdik. Diyor ki Panama. O da yeni çıktı, tweetle. Geleceği yer neresi, Mersin. Panama neyi söylemiyor, Panama'daki mal nereye gelecek biliyor musunuz? İlk geleceği yer İtalya. Konteynır inecek, ilk İtalya'da kalacak, 3 günden sonra gelecek. Sanki Türkiye bu işleri koordine ediyormuş gibi değerlendiriyor. 25 Şubat'ta 13 ton kokain yakalandı. Nerede yakalandı? Hamburg'da. 6 ton kokain yakalandı, nerede? Antwerp'de. Şöyle mi diyeceğiz, Şansöyle Merkel onun sahipleridir. Tam tersi. Tebrik ediyoruz dendi. FETÖ'cülerin kayığına binen bir ana muhalefet genel başkanı olur mu ya? Kimin etkisinde kaldı? Şu Özgür Özel'in bir şeyi var, klibi. Sistemi ifade etmeye çalışıyorum. Bu operasyonda HDP'den seçilen bir milletvekili de içerisinde."
CUMHURİYET MANŞETLERİ
CHP'li Özgür Özel'in Sedat Peker'in videolarından sonra bir gazetecinin aracı olduğu yönündeki açıklamaları yayında dinletildi. Soylu, "Her şeyi kurgulamışlar" dedi. Soylu, yayında Cumhuriyet gazetelerinin çeşitli zamanlardaki manşetlerini "terör manşetleri" diyerek gösterdi.
"KÖFTECİ YUSUF'A ÇÖKMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Soylu, "Sedat Peker'i kim koruyor" sorusuna "Uluslararası bir operasyon var, operasyonun nasıl yönetildiğini ifade ettim. Bu bir operasyondur, ve bu operasyon devam ediyor" dedi. "Ben dava dilekçelerimde de ifade ettim, bir takım muamma işler var. Bunların hepsi, savcı beni çağıracak değil mi?" diyen Soylu, şöyle devam etti:
"Ben söyledim, tekrar söylüyorum, hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi örgütlenmelerdir. Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Silmek, süpürmek ve bir daha bu ülkeye bunları musallat etmemek bizim namusumuzdur. Bu operasyonu yapan benim ya. Duran bir operasyonu harekete geçiren benim. Bursa'daki operasyonun bizatihi yöneticisi benim. Orada Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Bana milletvekillerimizle geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. 2-3 ay teknik dinlemeye alınıyor, sonra operasyona dönüyor, her şey var, videolar tehditler. İzmir'de de var, İstanbul'da da var. İstanbul'u da aylar sonra operasyona döndüren benim. Başlangıcının bildirilmemesi de hatadır."
"KEKLEMİŞLER"
"Anlıyorum ki ben uzun süredir organize suç şebekesi liderinin hedefindeyim. Peki benimle temas edebilmiş mi kimse? Biz herkesin hedefindeyiz. Ulaşayım, bana normal bir vatandaş ulaşır sokakta. DYP İstanbul İl Başkanlığı yaptım, bakmayın bir medyayla çok şey değilim, ancak bir muhataplık olursa karşı karşıya geliyoruz. Sayın Çiller zamanında İstanbul medyasında da önemli bir etkinliğim söz konusuydu. İkili ilişkilerimi geliştirmiştim. Yorucu bir iş o. Netice itibariyle birçok ahbabım, arkadaşım oldu. Bu iki arkadaş, Hadi Bey'i, Günaydın gazetesindeki fotoğrafçılığından tanırım. Babamın adını ağzına kimse alamaz, çok net söylüyorum" dedi.
Sedat Peker ile Hadi Özışık'ın arabuluculuk iddiası için "Benim haberim olması benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi, ifade edilebilir mi? Keklemişler, ben ne yapayım. Kim keklediyse, ayda hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyorsa ondan sorsun" diyen Soylu, "Burası Türkiye, videoların bu kadar taliplisi var. Adalet, hukuk devleti. Burada söylemiyorum ama bunun hesabı sorulacak. Biz tecavüzcü değiliz, uyuşturucu kullanmadık. Demirden korkan trene binmez. Açsınlar videoyu izlesinler. Çocuğuna dediği gibi yapılmış mı yapılmamış mı? Karısının iç çamaşırına sığınan edepsiz. Terbiyesiz" dedi.
Soylu, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmediğini söyledi.
"GÖREVİM RESMİ GAZETE'DE ÇIKACAK HABERLE BİTER"
Peker'in videoları için "Birinci ve ikinci videoyu izledim. Hedef Türk devleti" diyen Soylu, "Türkiye'nin üzerinden yıllarca, birilerin himayesinde psikolojik, gayri nizami harp yürütenlerin himayesinde yıllarca kollanmış kişilere müsaade etmeyeceğiz. Süleyman gider Ahmet gelir müsaade etmez. İçişleri Bakanı olarak benim görevim nerede biter? Eskiden parlamenter sistemde ikili kararname ile, bu zamanda Resmi Gazete'de gece saat 2'de, 3'de çıkacak bir haberle biter. Ana muhalefet partisinin adamları çok endişelenmesin. Dava başladı, kendim de gideceğim, anlatacağım da" şeklide konuştu.
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.