Soylu'dan Boğaziçili öğrencilere: "Terörist derken, irtibatlı, iltisaklı demek istedim"

Soylu'dan Boğaziçili öğrencilere: "Terörist derken, irtibatlı, iltisaklı demek istedim"
İçişleri Bakanı Soylu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik terörist suçlaması getirirken "irtibatlı, iltisaklı" demek istediğini söyledi. İkinci bir Gezi olması ihtimalının 100 üzerinden sıfır olduğunu savunan Soylu, polisin yakaladığı öğrencilere şiddet uygulamasına ilişkin olarak da "Öyle bir şey yok" dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, rektör atamasına karşı protesto gösterisi düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik "terörist" suçlaması yaparken "irtibatlı, iltisaklı" demek istediğini söyledi.
Soylu, Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener'e açıklamalarda bulundu. Şener'in Soylu'nun açıklamalarına yer verdiği yazısı şöyle:

"GÖSTERİCİLERE ŞİDDET YANITI

Boğaziçi protestolarına müdahale edilirken yansıyan görüntülerde, yakalanan göstericilere şiddet uygulandığı görülüyor. Soylu’ya teslim olan göstericilere şiddet görüntülerini sorduğumda da “Öyle bir şey yok. Yakalanıp direnmeyen kişilere bir müdahale edilmiyor. Elbette gözaltına alınma işlemi sırasında direniş gösteriyorsa müdahale ediliyor” dedi.

‘İKİNCİ GEZİ İHTİMALİ 100 ÜZERİNDEN SIFIR’

Sosyal medyada bazı isimler protestolarla Gezi eylemleri arasında bağlantı kuruyor. Hatta konu ile ilgili konuşmalarda az da olsa “İkinci bir Gezi olur mu?” diye soruluyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu tartışmaya şu karşılığı verdi: “Böyle bir ihtimal var mı? 100 üzerinden sıfır. Buna müsaade etmeyiz. Evet, bazı siyasetçiler kaşıyor, terör örgütleri böyle bir havayı kullanmayı istiyor ama bu bizim yönetemeyeceğimiz bir süreç değil."

"İRTİBATLI, İLTİSAKLI DEMEK İSTEDİM"

Bakan Soylu’ya, Boğaziçi eylemlerine katılanlarla ilgili “terörist” ifadesi kullanmasını da sordum: “Orada terörist derken iltisaklı, irtibatlı demek istedim. Şöyle: Bunlar DHKP-C ile iltisaklı, birçok eyleminde alınmış kişiler. Örgütsel ilişkisini ortaya koyduğumuz kişiler, hakkında daha önce mutlaka bir işlem yapılmış kişiler. Bunun içinde DHKP-C var, TKMLP gibi örgütlerin açık alan eylemlerine katılan isimler. Bu örgütlerin etkinliklerine katılan, irtibatları ve iltisakları olan kişileri kastettim.”

“Bazı terör örgütleri isimleri ile ilgili yayınlanan bir tablo var, doğru mu?” diye sorduğumda ise Soylu şunları söyledi: “Evet, hepsi doğru, açıklanan rakamlar gerçek. Örneğin DHKP-C ile iltisaklı ise bizim kayıtlarımızla örgüt ile ilgili bir organizasyona katılmış, hakkında işlem yapılmış kişilerdir. Örgütle iltisaklı, irtibatlı kişileri biliyoruz, açıklamalarımız buna göredir. Haklarında gözaltı işlemi yapılan da var, dava açılanlar da var. Hepsi kayıtlarımızda mevcut.”"

Gündem