Soylu'dan Cumhur İttifakı yazısı: Operasyonel akıl hedef alıyor

Soylu'dan Cumhur İttifakı yazısı: Operasyonel akıl hedef alıyor
Soylu, kendi internet sitesinde yayınladığı yazıda Cumhur İttifakı'na saldırı olduğunu ve bunu 'batı cephesi'nin yaptığını ileri sürdü.

Kısa Dalga - Eski İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili Süleyman Soylu, son günlerde görünür olan Cumhur İttifakı içindeki tartışmaları, kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıyla değerlendirdi.

Soylu’ya göre, Cumhur İttifakı’nda “batı cephesi” çatlak yaratmaya uğraşıyor ve hedefleri 2028 seçimleri…

‘Cumhur İttifakı’nı parçalamayı kendilerine öncül hedef seçmişler'

Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimlerini kazandığını hatırlatan Soylu, “Peki bugün aniden hararetlenen, telaş içerisinde gerçekleştirilen ve 31 Mart seçim sonuçlarının maliyetini ittifaka çıkartan; Cumhur İttifakı saldırılarının altında ne yatmaktadır?” sorusunu öne sürdü ve yanıtını şöyle verdi:

“Cumhur İttifakı’na yapılan saldırıların nedeni de basittir.

'2028 Seçimleri’

Cumhur İttifakı sarsılmadan, parçalanmadan 2028 seçimlerine varırsa CHP ve Batı cephesinin PKK’nın siyasi kolundan (HDP) desteksiz bir seçimde yüzde elliye ulaşabilmesi mümkün değildir.

2023 seçimlerinde olduğu gibi 2028’de de bu milletin feraseti ülkemizin istikametini belirleyecektir. Bu feraset terör örgütü destekli batı cephesinin hormonladığı ittifaklarla; Millete ve milli devlet ilkesine dayanan altyapısını tamamlamış adım adım Kızıl Elma’ya yürüyen medeniyetimizin ta kendisi olan Cumhur İttifakı arasındaki tercihi ortaya koyacaktır.

Bunu bir çok seçimdir kaçınılmaz son olduğunu görenler Cumhur İttifakı’nı parçalamayı kendilerine öncül hedef seçmişlerdir.

Cumhur İttifakı parçalanamaz ise önümüzdeki seçimler batı cephesi için yine hüsran olacaktır.”

‘MHP’yi hedefine alarak ittifakın temellerini sarsmayı hedefliyorlar’

Bakan olduğu dönemde en büyük desteği MHP’den ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gören Süleyman Soylu, “batı cephesi” olarak kodladıklarının sloganlarının “Böl, parçala, yönet” olduğunu ileri sürdü. Soylu yazısını şöyle sürdürdü:

“Üzülerek müşahade ettiğim bir konuda bizim tarafta bazı düşünürlerde 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını millete yüklemeye yönelik bir eğilim görüyorum. Bu tarihsel CHP anlayışıdır. Bu hataya düşmemek gerekir. Milletin feraseti sorgulanmamalıdır.

Bu sebeple bir günah keçisi bulunmalıdır. Cumhur İttifakı…

Batı cephesi destekli operasyonel akıl MHP’yi hedefine alarak ittifakın temellerini sarsmaya iki siyasi partinin tabanlarında da sorgulamalara yol açarak soğukluk hedeflemektedir.”

‘Batı cephesinin ihalesine talip olanlar bu topraklarda bitmez ancak sonları birbirlerine benzer’

Soylu, ‘batı cephesinin’ Cumhur İttifakı’nı bölmek için üç ana gerekçesi olduğunu ileri sürdü:

“Siyaset mühendisliğinin hesapları darbeler ve olağanüstü demokrasi dışı şartlar hariç tutmamıştır.

Siyaset Millete Milletin verdiği emanetle yapılır. Kendisini Milletten akıllı sananlar her daim yanılırlar. Millete mühendislik dayatarak sonuç alabileceğini düşünenlerde yanılırlar.

Tüm bunların altında ise batı cephesinin üç ana gerekçesi var.

1- Kuzey Suriye’de PYD/PKK devleti

2- Demirtaş Kavala ve benzerlerinin salınması

3- Kıbrıs

Elbetteki Türkiye yükselişinin durdurulması, zayıflatılması ve istenilenlerin yaptırılması.

Batı cephesi için Cumhur İttifakı’nın dağıtılması isteği ertelenemez ve acil…

Türkiye bunların hepsini görüyor ve çok temkinli..

Bunların tamamını Gazze’den, Ukrayna – Rusya savaşından, İran’da olanlardan ve bölgemizdeki istikrarsızlık planlarından bağımsız düşünmemek gerekir.

Son söz

Batı cephesinin ihalesine talip olanlar bu topraklarda bitmez.

Ancak sonları birbirlerine benzer.” (Haber Merkezi)

Politika