Soylu'dan 'Demir Yumruk' açıklaması: Evcil'in jeti Londra'ya kaçırılmış

Soylu'dan 'Demir Yumruk' açıklaması: Evcil'in jeti Londra'ya kaçırılmış
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erol Evcil'in de aralarından bulunduğu 310 kişinin gözaltına alındığı 'Demir Yumruk' operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.

Demir çelik piyasasını manipüle ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edilenlere yönelik büyük operasyonda aralarında Erol Evcil'in de bulunduğu 301 kişi gözaltına alındı. Evcil'in ultra uzun menzilli özel jetine de el konuldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Demir Yumruk' adı verilen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen 'Türk Devletleri Teşkilatı Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterleri Birinci Grup Toplantısı'na katılan Evcil, şunları söyledi:

'ÇOK ZOR ÇÖZÜLEBİLECEK OLAYLAR'

"Arkadaşlarımızla birlikte özellikle demir ticaretinde hem naylon fatura, aynı zamanda manipülasyonu sağlayan neredeyse bütün sektörü pes ettiren bir yapılanmayla karşı karşıyaydık. Oluşturduğumuz ekiplerle hakikaten eş güdüm içerisinde çok zor çözülebilecek olayları, içine girerek Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ortaya koyduğumuz bir masayla, dönem dönem bizlerin de katıldığı değerlendirmeler yapılarak gerçekleştirilmiştir."

'UÇAK 4 SAAT İÇİNDE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ'

Soylu, suç gelirleri açısından 8 bin 690 banka hesabına, 261 taşınmaza, 1’i uçak olmak üzere toplam 328 araca el konulduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Uçak, operasyon başlarken Londra’ya kaçırılmış. Ankara Emniyet Müdürlüğümüzün hassas çalışması neticesinde uçak Türkiye’ye 4 saat içerisinde getirildi. 39 şirkete de kayyum atanmıştır. Bu özellikle bir başlangıçtır. Türk devletine vergi ile ilgili veya piyasalara manipülasyonlarla ilgili olarak çalım atmak isteyenler; zannetmesinler ki bunları görmüyoruz. Biraz zamanları oluyorsa sadece bunları delillendirmek gibi çalışmalarımıza bakıyoruz. Vergi vermeden bir tarafa götürmeye çalışanların haddi sorulacaktır. Demir Yumruk operasyonunun safhası devam edecektir. Burada yürüyeceğimiz bir nokta var. Bu operasyonda çok sabrettik. Yaklaşık 1,5 yıldır ilmek ilmek dokunan bir operasyondu."

evcilucak.jpg

8 BİN 895 KİLOMETREYİ DURMADAN UÇABİLİYOR

Erol Evcil’in el konulan uçağı genellikle F900 olarak kısaltılan Dassault Falcon 900, Dassault Aviation tarafından yapılan Fransız yapımı kurumsal bir üç motorlu jet uçağı.

900LX sınıfındaki en uzun mesafe olan 8 bin 895 kilometreyi (4,800 deniz mili) durmadan uçabiliyor. Ayrıca klasik üçlü jet motoru tasarımıyla yüksek rakımlardaki küçük havaalanlarını da kullanabiliyor.

Çok yönlü bir hava taşıtı olmasının yanında yaklaşma hızı çift jet motorlu rakiplerinden daha yavaş olduğu için aynı zamanda en güvenli olarak değerlendiriliyor. Özel tasarımıyla dikkat çeken ve maksimum 14 yolcu alabilen uçak genellikle Atatürk Havalimanı’nda tutuluyor ve iş insanlarına kiralanıyor. (DHA-Kısa Dalga)

Gündem