Soylu'dan doğalgaz yorumu: "Çatlasınlar, patlasınlar"

Soylu'dan doğalgaz yorumu: "Çatlasınlar, patlasınlar"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz'deki keşif sonrası doğal gaz rezervinde toplam 540 milyar metreküpe ulaşıldığını belirterek , "Biz ne kadar bulursak, onlar o kadar çatlayacaklar. Varsınlar, çatlasınlar, patlasınlar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afyonkarahisar ziyaretinde, belediye önünde kalabalık grup tarafından karşılandı. Burada konuşma yapan Soylu, Karadeniz'deki keşif sonrası doğal gaz rezervinde toplam 540 milyar metreküpe ulaşıldığını belirterek, "Biz ne kadar bulursak, onlar o kadar çatlayacaklar. Varsınlar, çatlasınlar, patlasınlar. Tarımda, enerjisinde, savunma sanayisinde, insanı ve insan kaynağıyla etrafındaki coğrafyaya yeten bir Türkiye. Size minnettarız, siz olmasaydınız bugün Suriye'de insanlar katledileceklerdi. Doğu Akdeniz'de, Libya'da dünyada bir tek ses çıkmayacaktı. Siz olmasaydınız etrafımızdaki coğrafyada bulunan ve yıllardır şu gönlümüzde hançer gibi saplanan Karabağ meselesi çözülmeyecekti. Siz olmasaydınız, 17- 25 Aralık'ta muvaffak olacaklardı, 15 Temmuz'da muvaffak olacaklardı ve bugün biz eli böğründe yaslı yaslı duracaktık" diye konuştu.

"Terör örgütü kaçacak delik arıyor" diyen Soylu, "2023, 2053 ve 2071'e güçlü bir şekilde gideceğiz inşallah. Buna hazır mıyız? Sesinizi herkes duysun, Türkiye'ye tuzak kuranlar duysun, Türkiye'ye çelme takmaya çalışanlar duysun. Hiç merak etmeyin, Sayın Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde 'Cumhur İttifakı' ile Sayın Devlet Bahçeli'ye, MHP Genel Başkanı'na minnet, şükranlarımızı arz ediyorum" dedi. (DHA)

Gündem