Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: 40 arama gerçekleşti, 20'sinde konuşma var

Soylu'dan İmamoğlu açıklaması:  40 arama gerçekleşti, 20'sinde konuşma var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile telefon görüşmesine ilişkin "Aramalar var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu geçen hafta belediyeye yönelik başlatılan terör soruşturması nedeniyle bir açıklama yapmış ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi.

Bakan Soylu ise bunun karşılığında yaptığı açıklamada "İmamoğlu, bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda 'CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?' diye bir ricası da olmuştur. Ama 'Kanun ne gerekiyorsa onu yaparız' dedik ve yaptık" demişti.

İmamoğlu bu sabah da soruşturmaya ilişkin açıklamalar yapmış ve Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da yeniden Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalar geldi. DHA'nın aktardığına göre Soylu, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir" dedi.

Soylu şöyle devam etti: "Atalarımız bazı meseleleri çok uzun tutmamak için güzel laflar söylemişler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Cevapsız aramalarımız da vardır. Cep telefonu aramaları da vardır. Tüm aramaları kim aradı, ne aradı... Allah korusun bir vatandaş arar, çok önemli işleri vardır. Mutlaka döneriz. Arkadaşlarımız da şahit. İşte 'CHP Genel Merkezi beni sıkıştırıyor. Beni onlara ezdirmeyin' diye bir değerlendirme yapabilir. Dediğim gibi bu Cenabı Allah'ın kayıtlarında var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirildi. 20 tanesiyle karşılıklı görüşme yapılmış. Bütün arama kayıtları burada. 29 keresini karşı taraf aramış. 11'ine de ben geri dönmüşüm. Benden CHP Genel Merkezi'ne karşı ezilmemeyi de isteyebilirsin. Bu da normaldir. Cevabımı veriyorum. Arkadaş çok ve heyecanlı olduğu için."

Gündem