Soylu'dan İmamoğlu'na 'çürümüşlük' yanıtı: Bu bir şımarıklıktır

Soylu'dan İmamoğlu'na 'çürümüşlük' yanıtı: Bu bir şımarıklıktır
Ekrem İmamoğlu'nun belediyelerin Türkiye’deki yurt dışı temsilcilik mensupları ile yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına gösterdiği tepki için Süleyman Soylu "Bu bir şımarıklıktır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin Türkiye’deki diplomatik misyon temsilcileriyle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına tepki göstererek, "Merkezi idarenin çürümüşlüğünü gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Anadolu Toplantı Salonu’nda Kurban Bayramı dolayısıyla trafik tedbirlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Toplantının ardından konuşan Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun belediyelerin yurt dışı temsilcilik mensupları ile görüşme yapmak için Dışişleri'nden izin alması gerektiği kararına ilişkim gösterdiği tepki için şu ifadeleri kullandı:

"TÜRKİYE ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR"

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir çadır devleti değildir. 2200 yıllık bir devlet geleneğimiz var. Ve biz 2200 yıllık devlet geleneğini devam ettiriyoruz. Elbette ki dış temaslarımızın çoğunda bizler kamu görevlileri olarak Dışişleri Bakanlığımıza, dış temaslarımız konusunda hem bilgi vermek, hem onların bir takım görüşlerini de almak devlet müktesebatı açısından, süreklilik açısından ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dış politikasının bir bütüncülük içeren anlayışı açısından doğru olan bir yöntemdir. Bu ne ilktir ne de sondur. Cumhurbaşkanlığımız tüm kamu, kurum ve kuruluşlarına yönelik bu konudaki hassasiyeti bir kez daha ortaya koymuştur.

"BU BİR ŞIMARIKLIKTIR"

"Bütün bakanlıklara gitti. Biz de dağıtım yapmamız gereken yerlere gönderdik. Buralar nereler? Valiler, yerel yönetimler ilgili bu konudaki kamu kurum kuruluşlarımız. Ya Allah'ınızı severseniz. Yani biz çadır devleti değiliz de bulunduğu yeri 'çadır kurumu' olarak nitelendirenler var. Bu bir şımarıklıktır. Devletin bu bütüncüllüğü, devletin ortaya koymuş olduğu bu hassasiyeti çürümüşlük olarak değerlendirmek de cehalettir." (DHA)

Politika