Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'ses kaydı tehdidi': Bir vatansever mahkemeye gönderirse ne olur?

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'ses kaydı tehdidi': Bir vatansever mahkemeye gönderirse ne olur?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'uyuşturucu' iddialarını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı.

Kılıçdaroğlu, dün yayınladığı videosunda, 'iktidarın uyuşturucunun ülkeye girmesine göz yumduğunu, paralarını da cari açığın finansmanında kullandığını' öne sürmüştü.

CHP lideri, "Türkiye’de metamfetamin salgını var. Sarayın düzeni salgını besliyor. Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur" demişti.

Bunun üzerine Soylu da video yayınlayarak CHP liderinden 'iddialarını ispatlamasını' istemişti. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

'YALANLARLA KARARTMAYA ÇALIŞIYOR'

Bakan Soylu, bugünkü programının ardından gazetecilere konuşarak Kılıçdaroğlu'na şu sözlerle seslendi:

"Anayasal bir kurum olan ana muhalefet partisi genel başkanı her gün Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışmaktadır. Meclis'te çıktı, 'Bu Meclis'te yüzü aşkın ByLock'çu milletvekilleri vardır' dedi. Çıktı; 'Külliye'ye giden bir CHP'li'den bahsetti, yalandı. İsmini de telaffuz edemedi. Tutuklu gazetecilerle ilgili bir liste yayınladı, aslında bir terörist listesi olduğu apaçık ortadaydı.

Mersin'deki yaşanan olay söz konusu, bir tek cümle söylemedi. Bu ülkede darbe oldu, Menderes idam edildi. Ailelerinden kaç kişi mahkeme bastı? Bu ülkede Erdoğan'a siyasi yasak kondu, mahkeme bastı. Özal'a yapılmadık kalmadı. Hatta Demirel, Özal anayasa mahkemelerinden hep şikayet etti. Bunlar Yalova'da mahkeme bastılar, hakimi tehdit ettiler.

Birçok yerde belediyelere terörist yerleştirdiler, acaba kendi kitlemi bu yalanlarla "Başka bir noktaya çekebilir miyim" endişesi içinde. Bu ayıptır, bu yakışmaz. Neymiş, Türkiye cari açığını uyuşturucu ticaretiyle kapatmaya çalışıyor. Türkiye haritasıyla şırınganın yan yana olduğu dergiler dünyada yayınlandı.

'İSTİHBARAT OYUNU'

Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur ve ana muhalefet başkanı bu oyuna düşmektedir. Her gün Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışıyor.

Türkiye'nin uyuşturucusunu dörtte üçü sınırlarından girdiği Ağrı, Van ve Hakkari'de yakalıyor. 2016 tarihinde Türkiye'de uyuşturucu satıcılığından içeride yatan kişi sayısı 35-36 bindi, bu sayı bugün 110 bin. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını gerçekleştirdik.

Sadece bu kadar mı? Başka bir şey daha yapıyoruz. 3 yıl önce başladığımız; her ilçeyi 32 kriterle derecelendiriyoruz. Bunu tamamen 32 kriterin sonuçlarıyla devam ettirmeye çalışıyoruz. Sadece bu değil.

Bütün bunlarla birlikte bizden en çok meselelerden biri zorunlu tedaviydi. Türkiye'de bu konuda hem arzla mücadelede hem aynı zamanda taleple mücadelede hem rehabilitasyonda Türkiye tarihinin en önemli dönemini yaşamaktadır.

'SES KAYDI ÇIKARSA NE OLUR?'

"Fetullah Gülen ile görüşmedim" dediği görüşmenin tanıkları var. Nerede, ne zaman ve kimle; bir, diş muayenehanesinde, sen kimle bir araya geldin? O tarihte, 15 Temmuz darbesi olmadığı anda, darbe mottosu olan cümleyi orada kullandın mı kullanmadın mı? Burada FETÖ'cülerle görüştün mü görüşmedin mi? Bu diş muayenehanesinde yeni bir yol haritası çizdin mi çizmedin mi? Amerika'da, büyükelçiler konusunda bir şey söyleyebildiler mi? Kendi partilisini büyükelçilere gönderdi, 6'lı masanın ortaya koyduğu deklarasyonu redakte ettirdi. Yarın öbür gün bir ses kaydı çıkarsa, bir vatansever bu ses kaydını mahkemeye gönderirse ne olur?" (Kısa Dalga)

Gündem