Soylu'dan stadlardaki sloganlara tepki: Deprem mesaisine gömüldüğümüzü zannetmesinler

Soylu'dan stadlardaki sloganlara tepki: Deprem mesaisine gömüldüğümüzü zannetmesinler
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının Süper Lig maçlarının oynandığı stadlarda "Hükümet istifa" sloganı atmasına ilişkin konuştu: "Burada bizim deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesi Hatay'da açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, maçlarda atılan sloganların yanı sıra deprem bölgesindeki durum ile ilgili de bilgi verdi.

Soylu, stadlarda atılan sloganlara ilişkin şunları söyledi:

"Dertleri başka olanlar siyaset yapmak isteyenler varsa önümüzdeki günlerde seçim var siyaseti yapsın. Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler, çabaya kulaklarını versinler. Burada insanlar yaşıyorlar, burada insanlar yeni bir hayatı oluşturmak için çaba sarf ediyor. Burada bizim deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Mesaimizi bölmesinler. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Devletin ve milletin buradaki mesaisini bölmesinler."

"Şehir merkezleri ne olacak, bunu konuşuyoruz"

Soylu, deprem bölgesindeki çalışmaların sistemli gittiğini de ileri sürerek şöyle devam etti:

"Büyük bir enkaz var bu doğru. Esas planlanması gereken yer Antakya merkez. İşin yürümesi açısında şunu söyleyeyim, burada da milyonlarca ton var. O rakamı da teyit etmemiz lazım. Bizim birinci derdimiz enkazları döküm alanlarına taşımak. Her yerde süreç başlamış bununla ilgili nasıl adım atacağımıza karar verdik. Şehirlerdeki yeni kurulacak yerlerle ilgili Murat Bey, bilim insanlarıyla MTA ile bir çalışmalar yaptılar. Fay hatları, zemin nerededir? Şehir merkezleri ne olacak? Karşılıklı bir istişare için şehir merkezleri ne olacak bunu konuşuyoruz. Aynı yoğunlukta olması mümkün değil.

Depremzedelerin ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz. Zamanla yarışıyoruz. 26 bin enkazda arama kurtarma çalışması yapıldı.

Şu anda bir güvenlik ve asayiş problemimiz yok." (Kısa Dalga)

Gündem