Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan: "Benim gibi bir insanı kim açığa alacak, nasıl alacak görelim bakalım”

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan: "Benim gibi bir insanı kim açığa alacak, nasıl alacak görelim bakalım”
Sedat Peker’e koruma verilmesiyle ilgili kriz büyüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun suçladığı isimlerden olan ve açığa alınacağı iddia edilen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, "Benim gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak? Bir görelim bakalım” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e özel polis koruması verilmesiyle ilgili  “16 Ocak 2015’te DHKP-C tehdidi ile kendisine koruma veriliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu müdür de Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy Emniyet Müdürü. Özgür Taşdemir emniyet müdürü ihraç edildi" demişti.

Soylu’nun suçladığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan ise Cumhuriyet gazetesinden Seyhan Avşar'a yaptığı açıklamada iddialarla ilgili “Allah’a sığınıyorum” derken, “Açığa alınmayı bekliyor musunuz?” sorusuna da şu yanıtı verdi: "Türkiye’deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar çok merak ediyorum. Çıksın bir görelim bakalım. Türkiye’de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim” dedi. “Soylu’nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?” sorusuna ise Çalışkan, “Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil” ifadelerini kullandı.

Gündem