Soylu’nun İdlib'deki briket ev töreninde güvenliğini HTŞ sağlamış

Soylu’nun İdlib'deki briket ev töreninde güvenliğini HTŞ sağlamış
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 3 Mayıs günü Suriye’nin İdlib'de düzenlediği mitingde Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) militanlarının sağladığı görüntüler paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mayıs'ta briket evlerin açılışı için İdlib'de düzenlenen mitinge katıldı. Soylu'nun katıldığı törenden sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görüntülerde, mitingin güvenliğinin bazı bölgelerde terör örgütü listesindeki Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) militanlarınca sağladığını görüldü.

Halk TV’den Hazar Dost’un haberine göre; videonun ilk 5 saniyesinde görünen askeri kamuflajlı kişilerin kolundaki beyaz-mavi renkteki logo, HTŞ’nin güvenlik kuvveti olan ‘General Security Service’ adlı oluşuma ait.

Miting alanına gelen makam araçlarının da Soylu’nun kullandığı araçlara benzediği görülüyor. Fakat İhlas Haber Ajansı’nın 5 Şubat 2022’de geçtiği haberde kullanılan görüntülerdeki araçlarla, TikTok kullanıcısının paylaştığı görüntüdeki araçlar birbirine benziyor. Hatta, aynı marka ve model olan bir aracın, iki videoda da plakası yok.

Ayrıca sosyal medyada paylaşılan başka bir fotoğrafta da yine açılışı yapılan briket evlerin çevresinde, HTŞ’nin kolluk gücü olan ‘General Security Service’ logolu askerler görülüyor. Fotoğrafta, Kızılay’ın bayraklarıyla beraber gözüken canlı yayın aracı ise görüntünün miting günü çekilmiş olabileceğini gösteriyor.

Gündem