SPK'den Kılıçdaroğlu'na borsa yanıtı: Denetliyoruz

SPK'den Kılıçdaroğlu'na borsa yanıtı: Denetliyoruz
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Borsada yaptığınız manipülasyonları izliyorum ve notumu alıyorum" açıklamasına yanıt veren SPK, borsadaki işlemlerin anlık olarak takip edildiğini belirtti.

Borsada geçen hafta yaşanan sert dalgalanmalar ve düşüşler, manipülasyon ve küçük yatırımcının zarara uğratıldığı iddialarına neden oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Borsada yaptığınız manipülasyonları izliyorum ve notumu alıyorum. Küçük yatırımcının çaldığınız parasını size ödeteceğim. Vallahi de ödeyeceksiniz! Erdoğan şürekası, göreceğim sizi" dedi.

Bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) bugün yazılı açıklama geldi. Pay senetlerinde yapılan işlemlerin Borsa İstanbul tarafından anlık takip edildiği belirtilen açıklamada, Kurul'un da gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli yaptığı öne sürüldü.

SPK'den yapılan açıklamada, son günlerde medya ve sosyal medya mecralarında borsada yaşanan dalgalanmalara ilişkin çıkan haberlere işaret edilerek, Kurul'un, yasalar çerçevesinde, yatırımcıların korunmasını ve sermaye piyasasının gelişimini ön planda tuttuğu ifade edildi.

Ekonomi