Sri Lanka'da ekonomik krizin sorumlusu görülen eski bakanın kaçmasına izin verilmedi

Sri Lanka'da ekonomik krizin sorumlusu görülen eski bakanın kaçmasına izin verilmedi
Ekonomik krize karşı öfkenin dinmediği Sri Lanka'da, havalimanındaki göç yetkilileri eski maliye bakanı Basil Rajapaksa ülkeyi terk etmesine izin vermedi.

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da, ekonomik kriz nedeniyle ülkeyi yıllardır yöneten Rajapaksa ailesine karşı yükselen öfke dinmiyor. Son olarak, binlerce protestocunun sarayını basması sonrası istifa kararı alan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın kardeşi ve eski maliye bakanı Basil Rajapaksa'nın ülkeyi terk etmesine izin verilmedi.

Sri Lanka Göç İdaresi çalışanlarının derneğinden Reuters'a yapılan açıklamada, ekonomik krizin baş sorumlularından biri sayılan eski maliye bakanının başkent Colombo'daki havalimanından çıkış yapmasına izin verilmediği belirtildi.

Çalışanların Basil Rajapaksa'ya havalimanının VIP bölümünde hizmet vermeyi reddettiği belirtilirken, açıklamada da "Sri Lanka'daki huzursuzluk göz önünde bulundurulduğunda, göç yetkilileri üst düzey isimlerin ülkeyi terk etmemesine izin vermemeleri yönünde muazzam bir baskı altında. Kendi güvenliğimizden endişeliyiz. Dolayısıyla bu mesele çözülene dek, VIP Lounge'da çalışan göç yetkilileri hizmetlerini geri çekmeye karar verdi" denildi.

Aynı zamanda ABD vatandaşı olan Basil Rajapaksa'nın nereye gitmek istediği bilinmiyor. İktidar partisinden üst düzey bir yetkili, eski maliye bakanının hâlâ ülkede olduğunu söyledi. Basil Rajapaksa'nın VIP Lounge'da çekilen fotoğraf ve görüntüleri ise sosyal medyada öfke dolu mesajlar eşliğinde paylaşıldı.

22 milyon nüfuslu Sri Lanka'yı yıllardır yöneten Rajapaksa ailesi, ülkedeki derin ekonomik krizden sorumlu tutuluyor. Son 70 yılın en kötü ekonomik buhranını yaşayan ve yakıt stokları da tükenen ülkede, binlerce protestocu hafta sonunda devlet başkanlığı sarayını basmıştı. Öfkeli protestoların ilk günlerinde başbakanı görevden almakla yetinen Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa ise bu eylemin ardından istifa etmeyi kabul etmişti.

Cuma gününden bu yana kamuoyu önüne çıkmayan Gotabaya Rajapaksa'nın yarın istifasını sunması, bir birlik hükümeti kurulması bekleniyor. (Kısa Dalga)

Dünya