Stadyumdan Atatürk isminin çıkarılmasına CHP'den tepki

Stadyumdan Atatürk isminin çıkarılmasına CHP'den tepki
Elazığ Atatürk Stadyumu’nun isminin, yenilendikten sonra Elazığ Stadyumu olarak değiştirilmesine CHP'li Gürsel Erol tepki gösterdi.

Elazığ’da 1974 yılında açılan Atatürk Stadyumu yenilendikten sonra ismi değiştirildi. Stadyumun isminden Atatürk’ün çıkarıldığı ve Elazığ Stadyumu adıyla açıldığı görüldü.

CHP’den tepki

Duruma tepki gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise şunları söyledi:

“Ülkesi ve milleti için savaş meydanlarında canını ortaya koymuş kahramanların isimlerini stadyumlardan silmek kimsenin haddi değildir.

“Hiçbir Elazığlı'nın kabul etmeyeceğine inanıyorum”

Devletçi ve Atatürkçü bir kent olan Elazığ’da Atatürk’ün isminin silinmesine hiçbir Elazığlı kabul etmeyeceği gibi buna müsaade edenlere ise gereken tepkiyi sandıkta vereceklerine inanıyorum.

Atatürk’ün ismine stadyumda bile tahammül edemeyenler, biz bunu 2019’da öngörmüştük. Olası isim değişikliğine yönelik soru önergesi vermiştik. Elazığ halkı Atatürk isminin stadyumdan kaldırılmasının değerlendirmesini yapacaktır.

Görev yine bize düştü, gerekli görüşmeleri yapıp Ulu Önderimizin adının stadımıza verilmesini sağlayacağımızı sosyal medya hesaplarımızdan bildirdim ve akabinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu ile telefonla görüştüm. Elazığ Stadyumu ile ilgili verdiğim bilgiler doğrultusunda inceleme başlatıp sürecin takipçisi olacağını ifade ettiler. Sayın Bakan’a Elazığ halkı adına teşekkür ederim.”

Tabela ‘sehven’ asılmış

Sözcü’de yer alan habere göre, AKP MKYK üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, “Elazığ Stadyumu tabelası sehven asılmış bir tabela. Elazığ stadyumu işin adı müteahhit firma da işin adını öyle asmış. İsim daha belirlenmedi ama Atatürk stadyumu olduğu için bizim niyetimiz şöyle; Atatürk Stadyumu olarak değil sadece Atatürk Spor kompleksi olarak belirleyelim. Atatürk Spor komplesinde olarak Atatürk Stadyumu olarak belirleyelim. Yani kompleksin hepsi yine eski ismiyle muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eski ismi de muhafaza edilecektir” diye konuştu.

(Kısa Dalga)

Spor