Stoltenberg: Üçlü toplantı konusunda Erdoğan'la mutabık kaldık

Stoltenberg: Üçlü toplantı konusunda Erdoğan'la mutabık kaldık
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında mart ortasında üçlü bir toplantı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mutabık kaldıklarını bildirdi.

Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri sonrası duran İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği görüşmeleri yeniden başlıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki görüşmelerin mart ortasında başlaması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la mutabık kaldıklarını açıkladı.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson da Türkiye ile NATO üyeliğine dair görüşmelerin, mart ortalarına doğru yeniden başlayacağını söylemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hafta başında görüşmelerin yakın zamanda yeniden başlayacağını belirtmişti.

İsveç ve Finlandiya, geçen yıl Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO'ya katılmak üzere başvuruda bulunmuş, ancak İsveç Türkiye'den itirazlar ile karşı karşıya kalmıştı.

İki ülkenin NATO'ya üye olabilmesi için Ankara'nın onayı gerekiyor. Ankara ise İsveç'in PKK, YPG ve 2016 darbe girişiminin sorumlularına karşı net bir tavır ortaya koymasını istiyor.

Ülkeler arasında yapılan görüşmeler, Türkiye'nin sert tepki verdiği İsveç'teki Kuranı Kerim yakma eylemleri sonrası ocakta durdurulmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya