Suç örgütleri tehdit ediyor: Üniversiteye başlayan Hollanda Prensesi evden çıkamıyor

Suç örgütleri tehdit ediyor: Üniversiteye başlayan Hollanda Prensesi evden çıkamıyor
Hollanda Kralı Willem-Alexander, bir süreden beri suç örgütlerinin hedefinde olduğu belirtilen, tahtın kendisinden sonraki varisi, 18 yaşındaki veliaht Prenses Amalia'nın, "güvenlik nedeniyle" evinden çıkamadığını açıkladı.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf gazetesi, geçen ay savcılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, uyuşturucu bağlantılı suç örgütlerinin Prenses Amalia ve Başbakan Mark Rutte'yi hedef alması nedeniyle bu isimlerin etrafındaki güvenlik çemberinin genişletildiğini duyurmuştu.

Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Maima, İsveç'e gerçekleştirdikleri resmi ziyarette düzenledikleri basın toplantısında, bir soru üzerine, Prenses Amalia'nın Amsterdam'da yaşamadığını ve güvenlik nedeniyle Lahey’deki evinden çıkamadığını açıkladı.

Kraliçe Maxima, Amsterdam'da üniversite eğitimine başlayan ve bu kentte bir öğrenci evinde kalacağını açıklayan Prenses'in, diğer okul arkadaşları gibi bir öğrenci hayatı olmadığını söyledi.

Amalia'nın Amsterdam'da yaşamadığını ve evden çıkamadığını söyleyen Kraliçe, "Çocuğunuzun böyle yaşadığını görmek hiç hoş değil" dedi.

Tehdit ve güvenlik önlemleri konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Hollanda Başbakanı, Prenses Amalia için çok üzgün ve tehditler konusunda endişeli olduğunu vurguladı.

Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amalia'nın bu kadar yoğun şekilde korunmasını "korkunç bulduğunu" söyledi.

Yeşilgöz, "Güvenlik hizmetlerimizin, Amalia'nın güvenliğin sağlamak için gece gündüz sıkı bir şekilde çalıştığını garanti ederim" dedi.

Dünya