Suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan tutuklandı

Suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan tutuklandı
Kaplan, "örgüt kurma", "kasten yaralama", "yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "işkence" ile suçlanıyor.

Yurt dışına kaçmak isterken üzerinde yüklü miktarda para ile Ankara Esenboğa Havaalanı’nda yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora kaplan tutuklandı.

Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli 4 kişi daha yakalanmış, genişletilen soruşturmada 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç. de gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sayısı 29'a yükselirken, Ayhan Baro Kaplan Emniyet’teki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

T24’de yer alan habere göre, Kaplan "örgüt kurma", "kasten yaralama", "yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "işkence" suçlamasıyla tutuklandı.

Kaplan'ın yanı sıra, operasyon kapsamında gözaltına alınan 13 kişi daha tutuklanırken, 15 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Emniyet Müdürü N.A.Ç de adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Başsavcılık'tan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, soruşturmaya dair şu açıklaması yaptı:

"Kamuoyunda 'Ayhan Bora Kaplan suç örgütü" olarak bilinen (nüfusta kayıtlı adı soyadı Bora Kaplan) silahlı suç örgütünün lider, yönetici ve üyeleri başta olmak üzere toplam 29 kişi gözaltına alınmış olup 11/09/2023 tarihinde adliyeye çıkarılmışlardır. Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorguları sonucunda suç örgütü lideri Bora Kaplan dahil olmak üzere 14 şüpheli tutuklanmış, 15 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Söz konusu suç örgütü tarafından işlendiği iddia edilen diğer suçların delillendirilebilmesine yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." (Kısa Dalga)

Gündem