Suudi Arabistan'da koronayı "kasıtlı olarak" yayana 5 yıla kadar hapis

Suudi Arabistan'da koronayı "kasıtlı olarak" yayana 5 yıla kadar hapis
Vaka sayılarının artmasıyla Sudi Arabistan'da koronaya karşı ağır cezalar getirildi. Covid-19'u ''kasıtlı olarak'' yayan herkese ağır para cezaları ve beş yıla kadar hapis cezası  verileceği belirtildi.

Suudi Arabistan'da Covid-19'u ''kasıtlı olarak'' yayan herkese ağır para cezaları ve beş yıla kadar hapis cezası  verileceği belirtildi.  

Suudi hükümetinden yapılan açıklamada, koronavirüsü "kasıtlı olarak" bulaştıran kişilerin 5 yıla kadar hapis ve 500 bin Riyal'a (yaklaşık 120 bin TL) varan para cezasıyla karşı karşıya kalacağı duyuruldu.  

Açıklamada, suçlu bulunan göçmenlerin de sınır dışı edileceği ve tekrar Suudi Arabistan'a girişlerinin yasaklanacağı, failin suçu tekrar etmesi durumunda cezanın iki katına çıkarılacağı ifade edildi.  

Sağlık yetkilileri, son haftalarda günlük koronavirüs vakalarında endişe verici artışın, uygunsuz halk davranışlarının sonucu olduğu konusunda uyardı. Bu davranışların, halka açık yerlerde aşırı kalabalık, maksimum insan sınırını aşan özel toplantılar ve sosyal mesafe,  maske ve el yıkama kurallarına uyulmamasını içerdiği kaydedildi.

Ülkede pandeminin başlangıcından bu yana 6 binden fazla kişi koronavirüsten öldü. Nüfusun yüzde 22,9'u şimdiye kadar en az bir doz aşı aldı.

Öte yandan, Suudi Arabistan, koronavirüs vakalarında benzeri görülmemiş bir artış  kaydeden Hindistan'a 80 metrik ton sıvı oksijen gönderecek.  (AJANSBİZİM)

Sağlık