Sular altında kalan kavşağın müteahhiti ödülünü Erdoğan'dan almış

Sular altında kalan kavşağın müteahhiti ödülünü Erdoğan'dan almış
Deprem bölgesindeki sel felaketinden etkilenen noktalardan biri olan, Şanlıurfa'daki kavşağın müteahhidi Halil Bağıban, ödülünü Erdoğan'ın elinden almış

Deprem bölgesi Şanlıurfa ve Adıyaman'da dünden bu yana etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen selde 10'dan fazla kişi yaşamını yitirdi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 3 Aralık 2022'de açılan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidi de sular altında kalan yerlerden biri oldu.
Kavşağı inşa eden Gürbağ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, ENR tarafından düzenlenen ‘’Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’’ listesinde yer almış ve ödülü Erdoğan tarafından verilmişti.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

murat.png

- Şanlıurfa’da yaşanan sel nedeniyle adeta mezar haline gelen alt geçit daha birkaç ay önce canlı yayında düzenlenen törenle açıldı. Alt geçit İKN: 2022/329509 kayıt numaralı ihale ile 104 Milyon TL ye OHİTAN adlı firma tarafından yapıldı.

- OHİTAN adlı firma GÜRBAĞ Grup bünyesinde bir firma. Halil Bağıban verdiği ilanda ‘’Abide Köprülü Kavşağı Şanlıurfa’ya yakışır bir hizmet oldu’’ açıklamasında bulunmuştu.

- Gürbağ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban ENR tarafından düzenlenen ‘’Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’’ listesinde yer aldı ve ödülünü Recep Tayip Erdoğan’dan aldı.

- Ohitan inşaat aynı zamanda Antakya-Samandağ arasındaki karayolu ikmal ihalesini de almıştı. Bu firma İhaleyi 2021 yılında 140 milyon TL bedel ile kazandı.Ancak ihale mahkeme kararı ile iptal edildi. Bir yıl sonra ihale yine yapıldı aynı firma 382 Milyon TL ye aldı.

- Ohitan inşaatın avukatı tarafıma ulaştı.Bir açıklama yaptı. Kendilerinin su basan kavşağın üst viyadüklerini yaptığını,alt geçidi yapmadıklarını belirtti. Viyadüklerin de selden bir zarar görmediğini belirttiler.

- Bu kavşağın su basan alt geçit işi yapımını üstlenen firma ise Miraç-Yol ve Necdet Şeli iş ortaklığı. 36 milyon 302 bin TL maliyetle çıkılan ihaleyi 2012 yılında %52 kırımla bu firma kazandı.

- Bugün insanların kurtarılmaya çalışıldığı yerin projesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından maliyeti yüksek bulunmuş. Bakanlığın talebiyle maliyeti daha düşük bugünkü kavşağın olduğu proje devreye girmiş. (Kısa Dalga)

Gündem