Süleyman Soylu, Ayhan Bora Kaplan haberi için suç duyurusunda bulunacak: 'İntikam süreci yönetiyorlar'

Süleyman Soylu, Ayhan Bora Kaplan haberi için suç duyurusunda bulunacak:  'İntikam süreci yönetiyorlar'
Süleyman Soylu, Ayhan Bora Kaplan'la ilgili kendisiyle çıkan habere ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı

Eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, kendisine yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alındığına yönelik haberle ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

T24, Tolga Şardan imzalı haberle, Ankara Emniyeti’nce dün gece gerçekleştirilen operasyonda ismi daha önce Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan ve ekibinin gözaltına alındığını duyurdu.

Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı" başlıkla servis edilen haberi X (Twitter) hesabından paylaşan Soylu, şunları yazdı:

"Operasyon çocukları devrede… Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar. Aynı 'medya', aynı 'kaynaklar'… Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız."

ekran-resmi-2023-09-08-15-27-19.png

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 9 Ocak 2023 tarihinde, "Uyuşturucudan sabıkası olan Ayhan Bora Kaplan, narkotik tarafından telefonları dinlenen birisi olduğu için, Sadık Soylu üzerinden Ayhan Bora Kaplan ile görüşen ve 'adamları toplayıp gelin' talimatını veren Süleyman Soylu'nun konuşmasının kaydı Ankara Adliyesi'nde arşivde duruyor. Yalanlayabilirse yalanlasın" iddiasında bulunmuştu. (Kısa Dalga)

Politika