Süleyman Soylu'nun Peker savunması: "Hedef Türkiye"

Süleyman Soylu'nun Peker savunması: "Hedef Türkiye"
Sedat Peker'in videolarında gündeme getirdiği iddialar nedeniyle zor günler geçiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de Kübra Par'ın moderatörlüğünü yaptığı programda gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Sedat Peker'in videolarında gündeme getirdiği iddialar nedeniyle zor günler geçiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de Kübra Par'ın moderatörlüğünü yaptığı programda gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Programın başında "Hayatta bu işlerden hiçbir şekilde korkum yok. Bir kere biz Müslümanız ve Allah'a teslimiz. Ama alengirli işler yapıyorsak korku dağları aşar. Soruların her biri kıymetli, bütün samimiyetimle yanıtlamaya hazırım" diyen Soylu, Kübra Par'ın "Neler oluyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

BİR TASARIM, KİRLİ BİR PLAN SÖZ KONUSU

"'Bir organize suç şüphelisinin, nereden geldiği belli olan kişinin iddialarının tamamı saçmadır. Bunlarla ilgili hiç muhatap değiliz' deyip bu meselede kenarda durabilirdim. Birinci ve ikinci videoda şahsımla ilgili bir iddia yokken ben araya girdim. Bir siyasal tasarım, bir kötü plan, bir kirli plan... Her türlü sapkınlığın içinde olan bir kişinin söylediği ipe sapa gelmez sözler olarak görmedim. Ben İçişleri Bakanıyım, istihbarat örgütlerimizde binlerce eleman var. Terör, uyuşturucu konuları, suç örgütleri... baktım ki bir eleman bir speaker'lık yapıyor, bir sözcülük ortaya koyuyor, iddiaları ve iftiraları tamamen boş olsa da devleti hedef alıyor, Türkiye'ye kendi adına tırnak içinde vesayet koymaya çalışıyor. Ve bir sessizlik hakim...
Sanki birileri Türkiye'nin sahayı temizlemesinden ürkerek bir hamleye giriyorlar. Yıl 2015. Ben Ak Parti Genel Başkan Yardımcısıyım. Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri gelmeden önce yapılan MYK toplantısında 'Biz HDP ile Anayasa yapabiliriz' diye bir cümle çıktı ağzından. Biz hepimiz böyle baktık acaba ne demek istiyor diye. Seçim geçti. AK Parti'nin tek başına iktidar olma kabiliyeti oluşmadı. Ya CHP ile yapacak ya da diğer siyasi partiler ile bir araya gelecek. İlk MKYK toplantısında bugün Deva Partisinin başında olan Ali Babacan şunu söyledi: 'Hiç bu işlere bakmamalıyız, ekonomiyi ayakta tutmalıyız.' Dedim ki 'Bizim sorunumuz bugün bu değil. Bizim sorunumuz demokrasiyi ayakta tutmak, hükümeti kiminle kurabileceğimize ilişkin çabalarımızı gerçekleştirmek.' Öngörümü söyledim, 'Bu seçim tamamlanmamıştır, kampanya devam etmeli' dedim. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP ile AK Parti koalisyonu için canhıraş mücadele etti. Bir kısım arkadaşlarla bunun doğru olmayacağını, Türk siyasetinin doğasına aykırı olduğunu söyledik. Tabii büyük bir mücadele başladı. Bir taraftan HDP ile Anayasa yapabilecek biri, diğer tarafta CHP ile koalisyon... Dert ne: Recep Tayyip Erdoğan'ı Külliye'de yalnız  bırakmak... ABD'yi Türkiye üzerinde hakim kılmak. Tartışmalar o kadar çok şiddetli oluyordu ki bir ara sayın Davutoğlu'nun tam anlamıyla dengesi kayboldu ve 'Hepinizin odanızda ne konuştuğunuzu biliyorum' dedi, biz donduk, arkadaşlarımızla birbirimize baktık. Bunu niçin ifade ettim, ilgili arkadaşlarımız bilirler. Sonra sayın Cumhurbaşkanı ile Külliye'de birlikte olduk. Dedim ki 'CHP ile bir koalisyon hazırlığı söz konusu. Genel gidişat bu.' 'Sen ne düşünüyorsun?' dedi. Rahmetli Erbakan 1974'de CHP ile yaptı. Aradan darbe geçti, kaç yıl sonra Refahyol kuruldu. Halk, vatandaş iki tarafı birbirini denetlesin birbirini takip etsin diye, birbirleriyle uzlaşsınlar diye değil; birbirlerini kontrol etsinler diye bir siyasal sistem kurmuş. Bu serüven ne zaman bozulmuşsa bir sıkıntı meydana gelmiş. Sayın Cumhurbaşkanı, bunun yanlış olduğunu söylediğimde bana 'Haklısın' dedi.

MİTHAT SANCAR İDDİASI

Bu mücadele hep devam etti. 1 Kasım'dan sonra da devam etti. Davutoğlu'nun think-thank kuruluşlarından birine (SETA) şimdi HDP'nin başında olan Mithat Sancar geldi. "Apo içerden çıkacak, Kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak, başına geçecek, Türkiye'de özerkliği içeren bir Anayasa yapılacak" dedi.  
Sayın Cumhurbaşkanı'nın Külliye'ye sıkıştırılmak istendiğini gördük. Ben teşkilat başkanı idim ve Davutoğlu ile de çalıştım. Hatta çok iyi olmadığımız süreçler yaşadık. Biz 6-7 arkadaş bir araya geldik ve bu mesele tehlikeli noktaya gidiyor dedik. 

"DAVUTOĞLU'NU GÖNDERENLER ARASINDAYDIK"

Biz arkadaşlarımızla bir mücadale başlattık ve 3-4 arkadaşımız, isimlerini vermeyeyim, sayın Davutoğlu'nun partinin içerisinde, partinin kuruluş kodlarına, vizyonuna uygun hareket etmediği kanaatini bir vesile ile gördük. Bir MKYK öncesinde imzalar toplandı. Burada benim de arkadaşlarımın da dahli var. Biz zihinde olan HDP, Kuzey Suriye veya Apo başka bir şey meselesini kendi siyasal anlayışımızdan uzaklaştırmış olduk. Binali Bey geldi.
Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmaya çalışılıyor. 2019 ortasından sonra ABD'nin üslerinin sayısı çok arttı. Diğer taraftan da Türkiye'ye karşı bir ekonomik saldırı var. Türkiye Suriye, Lübnan gibi ülkelerin konumuna düşsün,i istediğimizi yapalım diye hedefliyorlar."
Soylu, çok basit bir operasyon olduğunu ve hedefin Türkiye olduğunu ileri sürerek "Özne ben değilim. Benim öznelikle alakam yok. Ben olayın tamamen fotoğrafını görüp eski Türkiye'nin son kalıntılarını süpürmeye girişildiği andan itibaren...

"ERHAN TUNCEL VE VELİ KÜÇÜK İDDİASI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Peker'in tecavüz suçuyla alındığını ve dosyanın emniyette kapatıldığını öne sürdü. Peker'in adamlarının silah ruhsatlarını Bilecik'ten aldığını söylediğini anlattı "Bilecik'te kim var? Veli Küçük var?"

Burada öznelikle benim alakam yok. Ben olayın tamamen fotoğrafını görüp, eski Türkiye'nin sol kalıntılarını süpürmeye geldiği andan itibaren birileri devreye girdiler. Özel Harp ne zaman kuruldu? Parasını kim verdi? Bunu rahmetli Ecevit söyledi. 6-7 Eylül olaylarını kontrgerilla örgütledi. Paşa kitapta 'biz yaptık' diyor. Sabri Yirmibeşoğlu. Bugünün işi mi? Erhan Tuncel ile Sedat Peker'i kim ortak yapar? Bu sorunun cevabını bana verir. Erhan Tuncel kim? Sedat Peker'e Erhan Tuncel'i kim emanet eder? Bireylerden değil bir sistemden bahsediyorum. Erhan Tuncel yıllardan beri bu ülkenin en önemli meselelerinden birisi olan Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi gözükmüyor mu? Hangi anlayış emanet eder? Bu kadar cürümün içerisinde olan bir kişi tecavüz etmiş bir kıza. Karakola gidiyor, emniyette teşhis ediyor 'budur' diyor. Dosya orada kapanıyor. Benim iddiam yok, belge var. Ben bir iddianın sahibi değilim. Tecavüzden dolayı karakola götürülüyor. Netice itibariyle orada herşey kapanıyor. Oradaki iki kişi, 'Biz Bilecik'ten aldık' diyor. Neyi alıyor? Silah ruhsatlarını. 'Bilecik'e hiç gitmedik' diyor. Bilecik'te kim var? Veli Küçük var. Doğru mu? Meselenin hangi iklimde oluştuğunu ifade etmek için anlatıyorum bunu.

"SAYIN AĞAR'IN YERİNE OLSAM 48 SAAT İÇİNDE AYRILIRDIM"


"Sayın Ağar'ın marinada görev alması doğru mu? 48 saat içinde ben olsam ayrılırım. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Bu tip insanlar bir yerde bulunduğu zaman bunları bu meselenin üzerinden yormak kolaydır. Benim bir sigorta şirketim var. Benim hayatta sevdiğim işlerden bir tanesi. Küçük bir odam var. O yazıcının sigorta poliçesini kesmesi hoşuma gider. Çoluk çocuğumla namusumla para kazanıyorum"


"SEDAT PEKER'İN KORUMAYA İHTİYACI VAR MI? "

Gerek organize suç örgütlerinin mensupları, liderleri, gerekse bu konularda iktidarı ve siyaseti istismar etmek isteyenler yanaşırlar, kendi meşguliyet alanlarını, sivil toplum örgütlerini, iş alemini oluşturmaya çalışırlar. Amaçları nedir? Sedat Peker'in korumaya mı ihtiyacı var? Amacı ne? Tam da bahsettiğimiz. 'Ben akademisyenleri kan banyosunda yıkayacağım'. Adam benim herşeyime küfrediyor, takipsizlikle övünüyor. Hangi partiyse, sadece AK Parti ile ilişkisi yok ki. CHP'li Gürsel Tekin'in attığı tweeti sen de biliyorsun, ben de biliyorum. Bütün bunların tamamı organize suç mensuplarının birtakım yerel zafiyetlerden istifade ederek meşruiyet sağlamalarıdır. 16 Ocak 2015. DHKP/C'nin Sedat Peker'e, ilgili kişiye tehdit. 26 Ocak 2015 'ben koruma istemiyorum', daha sonra 'ben istiyorum' diyor. Tekrar komisyon toplanıyor, istihbarat ve terör biraraya geliyor ve kendisine koruma veriliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Terörden sorumlu da zannediyorum Mustafa Çalışkan. Şimdi şu adam, Nurettin Demir. Biz nelerle uğraşıyoruz. Nurettin Demir Kadıköy eski ilçe emniyet müdürü. Kardeşi Nurten Demir, 1992'de DHKP/C'den öldürdü, diğer kardeşi DHKP/C ile iltisaklı. Sanal tehditle, kurgu bir tehditle, ben İçişleri Bakanıyım. İstanbul'da her dönem kimlere koruma verildiğini bilemeyebilirim. Yakın koruma, tehditlere yönelik korumalar, il emniyet tehditleri belirler. Bu riskli bir iştir. Benim dönemimde koruma 5 bine düştü. Bunun yüzde 40'ı da hakim ve savcılardır.

"BATAKLIK OPERASYONU'NUN İLK BANA GELDİ"

Nurettin Demir 93-99 DHKP/C. 2015'de Kadıköy İlçe Emniyet müdürü kardeşinden kalan DHKP/C mirasıyla kurgu üretir. Silsile-i meratip böyle başlamış. Bu kişi FETÖ'den ceza yemiş. Kadıköy'de herkes bilir ki bir kişi bunun aleyhinde bir şey söylesin. Ben bir önceki Kadıköy İlçe Emniyet Müdürünü görevden aldım. Sorumluluk bana mı ait? Hayır. Benim telefonum 27 yıldır aynı. Bataklık Operasyonu'nun ilk ihbarı şahsıma geldi. İstihbarat, terördeki arkadaşlar bilir ki, benim ihbar hattım geniştir. Operasyon doğru çıktı ve Bataklık Operasyonu başladı. Sultanbeyli Emniyet Müdürü'nün Nejad Daş'la birlikte para taşıma işi bana geldi. Burada Nurettin Demir sahte ihbar gönderiyor. Aynı sahte ihbar kiminle oldu? CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun korumalarını aldım. Tehdit yoktu. Sizin tehdidiniz yok. Herhangi bir rapor yok, korumanız olması gerekir mi? Hayır. Sonra ne oldu? Mesela Kaftancıoğlu'na tehdit nereden gelebilir?

KAFTANCIOĞLU'NUN KORUMASI

BU TİPLERDEN HOŞLANMIYORUM

Korkut Eken meselesi... Ben bu tiplerden hoşlanmıyorum, açık söyleyeyim. Arif Çetin Paşa jandarma tarihinin en büyük mücadeleyi verdi. Bundan sonra bu raconu keserim mi demesi lazım. Devlet bize şeref, itibar veriyor. Ben kimseyi hukukun dışarısına çıkartıyor muyum, çıkartmıyor muyum? Ben hem hukukun sahibi, hem mafyanın, hem terörün takipçisiyim. Anama sövdüler itirazımı dile getirdim. Hala sosyal medyada itiraz ediyorum, sizin adınıza itiraz ediyorum. Masumlar adına itiraz ediyorum. Bugün bunun alınması için KOM Dairesi'ne yazı yazdım. Ben mi yazdırmam lazım, resen devreye girilmesi lazım değil mi? Benim görevim İçişleri Bakanı olarak önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an müdahale etmektir. Olay çıktıktan sonra olay sonu raporu yazmak değil. Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa bizim namus meselesidir. 

Bizim dönemimizde Necip Hablemitoğlu, ki o da FETÖ işidir, faili meçhul cinayet var mı? Biz terörle mücadele ediyoruz. 4,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. İç güvenlikle ilgili terörle mücadele meselesi bizim uhdemizde. Boş kağıda imza atmaya hazırım. Terörle mücadelede bu başarının altında gayri hukuki, beyaz toros, insanlara işkence, faili meçhul cinayetler eğer varsa bana getirin boş kağıda imza atayım ve buradan çıkayım.

4.5 YILDIR İŞKENCEYLE İLGİLİ BİR ŞEY ÖNÜMÜZE KOYMADILAR

Ben Uluslararası Af Örgütü'nün muhatabıyım. Bana geldiler. Özellikle FETÖ'nün salondaki fotoğrafları vardı ya. Anadolu Ajansı'nın geçtiği fotoğraflar. Oradaki spor salonda. Burada biz Af Örgütü ile ilgili her seferinde karşı karşıya geliriz. Her seferinde onlar Türkiye'de gideceği yerleri söylerler. Göndeririz, her yeri ziyaret ederler. 4,5 yıldır işkence ile ilgili en ufak bir şey önümüze koymadılar. Sistematik işkence ile ilgili önümüze bir şey koymadılar. Bunların hepsi siyasal gözlükle bakarlar. Türkiye'de işkence ile ilgili tespit yok. Kötü muamele ile ilgili tespit var. O nerede biliyor musunuz, uyuşturucu örgütleriyle mücadelede. Ben 'bacaklarını kırın' dedim ya, benden kaynaklanıyor.

"10 BİN DOLAR MESELESİNDE BİLDİKLERİMİ SAVCIYA SÖYLEYECEĞİM"

İNTERNETHABER'İN KURULMASINDA ETKİM OLDU

İnternethaber'in kurulmasında da benim etkim oldu. Ben bugünün adamı değilim. Yardım ettiğim ve destek verdiğim insandan bir şey istemem hiçbir şey istemem. Onbinlerce insana el uzatıyorum ben.

Şurada cep telefonum var. 13'ünde ilk veya ikinci videosunda Hadi Özışık'la ilgili söz söylediği andan itibaren bütün kimyam altüst oldu. Ben onunla onun böyle bir ilişki kurabildiğini. Bundan 6 ay önce beni aramış. Hatırlamıyorum, sonra hatırlattı. 'Bu adam benimle youtube programı yapmak istiyor' dedi. 'Zinhar' dedim. 'Bu kesinlikle yanlış, işine bak' dedim. Sebebi de şu; Sedat Peker, Berat Albayrak ve Serhat Albarak'a yürüyor. Benim de etkim olduğunu söylüyor. Hadi Özışık'ı uzun yıllardır tanıyorum. Benim iki tane tanıdığım vardır. Bu sayıyı arttırmam. Bir tanesi Mahmut Abi, Mahmut Övür'dür. Allah rahmet eylesin bir tanesi de Şakir Süter'di. Akşam'da yazardı. Ailece hemhal olmuştuk.

"BEN KONUŞMADIĞIM HALDE SENİ SATTIM ÖYLE Mİ?"

"SEDAT PEKER CEZASINI ÇEKECEK, BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyecek, gelecek adalete teslim olacak, cezasını çekecek. Çıktığından sonra etrafındaki şebeleklerle hiçbir irtibat kurmayacak. Cezasını çekecek, bu bedeli ödeyecek. Bir taraftan FETÖ'ye burada methiyeler dizeceksin öyle mi? Çocuklarını mürebbiyeye verdin dedim. Daha da ötüsü var. ByLock konuşmalarını biliyoruz. Onun için nelerin ifade edildiğini tek tek biliyorum.

ÖZGE PEKER İDDİASI

Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür dileyecek, adalete teslim olacak, kuzu kuzu cezaevine girecek, cezasını çekecek. Çıktığında etrafındaki şebeleklerle iletişim kurmayacak. Cezasını çekecek, bu bedeli ödeyecek. Bir taraftan Fethullah Gülen'e methiyeler dizeceksin... Bu yakayı kurtaramayacak. ByLock konuşmalarında nelerin geçtiğini, onun için nelerin ifade edildiğini tek tek biliyoruz. Bir yalan makinesiyle karşı karşıyayız. Ben 24 FG 0202'yi kiraladım diyor. Bu araba kiralık değil, yalan söylüyor. Eşi Özge Peker'in üzerine. Özge Peker bütün mali suç hareketlerini gerçekleştiren unsur. Herkese bir çağrım var, bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bunun bedelini ödeyecektir. Kimse bunun aykırısında bir şey düşünmesin. Hukuk mu, demokrasi mi üstün, yoksa yıllardan beri Türkiye'yi derin bir yapıya teslim etmeye odaklamış dış güçler, yani Amerika dahil olmak üzere, onlar mı üstün bunu göreceğiz.

"BBC TÜRKÇE DEZENFORMASYON KANALI"

(BBC Türkçe'deki Peker haberi için) BBC Türkçe bir dezenformasyon kanalıdır. Ben Çalışma Bakanlığı yaptım, oradan beri takip ediyorum. Hem ekonomik, hem siyasi. Geçmişten gelen bir müktesebat var. İngiltere'yi de uyardım bunun için. Kimin Türkiye'ye operasyon çektiğini hep beraber biliyoruz. 

Gündem