Süleymancılar, Brezilyalı çocukları getirip tarikat yurtlarına yerleştirmiş

Süleymancılar, Brezilyalı çocukları getirip tarikat yurtlarına yerleştirmiş
Süleymancılar adına çalışan Abdülhakim Tokdemir ve ekibinin Amazon köylerinde yaşayan yoksul ailelerin çocuklarını Brezilya’nın Manaus kentinde dini eğitimden geçirip Türkiye'ye getirerek yurtlara yerleştirdiği belirtildi.

Süleymancılar tarikatı adına Brezilya’da faaliyet gösteren Abdülhakim Tokdemir ve ekibinin Kolombiya sınırındaki Amazon köylerinde yaşayan onlarca yoksul ailenin çocuklarını belge imzalattırarak Manaus kentine getirdiği belirtildi. Üç yıl boyunca yatılı dini eğitim verilen çocuklardan altısı 2022 Şubat ayında Türkiye’ye getirilerek Kütahya ve Tarsus’ta yurtlara yerleştirildi.

Gazeteci Hale Gönültaş’ın Artı Gerçek’te yayımlanan haberine göre, üç kez Brezilya’ya “sığınma başvurusunda” bulunan ve başvurusu 2021 yılında kabul edilen Abdülhakim Tokdemir, 2019 yılında Brezilya’da oturumları bulunan Tuğrul Metin, Abdullah Arı ve Hakan Ugurlu ile “Amazon İnsani Yardımlaşma Dayanışma Derneği”ni kurdu. Dernek için Manaus kentinde bahçeli iki katlı bir bina tutuldu.

Süleymancılar tarafından desteklenen grubun, Kolombiya sınırındaki köylerde yaşayan yoksul Amazon yerlileriyle zaman geçirdiği, ailelerin güvenini kazandıktan sonra daha iyi şartlarda yaşayacakları vaadiyle yerlilerin çocuklarını Manaus’a götürdüğü belirtildi. Bunun için çocukların ebeveynlerinden matbu imzalı kağıt alan Tokdemir ve ekibinin, isimlerini Türkçe olarak değiştirdikleri çocuklara İslam eğitimi ile Arapça ve Türkçe eğitimi verdiği kaydedildi.

Yaşları 4 ile 17 arasında değişen Hristiyan çocuklar, dini eğitim merkezinde “Müslümanlık” dinine geçerken, Tokdemir’in ekibinden iki kişi, çocuklardan beşini geçen yıl Şubat ayında “eğitim vizesi” ile Türkiye’ye getirdi. 15 yaşındaki Brezilyalı çocuk Kütahya’da, 17 yaşındaki diğer dört çocuk ise Tarsus’ta Süleymancılara ait okullara yerleştirildi.

Çocuklara ulaşmaya çalıştığını belirten Hale Gönültaş, tarikat yetkililerinin farklı bilgiler verdiğini aktardı.

Gönültaş, Brezilya’nın Ankara Büyükelçiliği diplomatlarıyla da görüştüğünü ve diplomatik kaynakların, çocukların Türkiye’ye getirilmesi konusunun Brezilya polisi tarafından soruşturulduğunu ifade ettiklerini belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem