Süleymancıların yurdunda 11 yaşında bir çocuk cinsel istismara maruz bırakılmıştı: İlk değilmiş

Süleymancıların yurdunda 11 yaşında bir çocuk cinsel istismara maruz bırakılmıştı: İlk değilmiş
Gazeteci İsmail Saymaz, 11 yaşındaki çocuğun Süleymancılara ait yurtta cinsel istismara uğramasının ortaya çıkmasının ardından yurtta yaşanan ilk çocuk istismarı olmadığını aktardı.

İstanbul Ümraniye'de Süleymancılara ait Özel Osmangazi Arifiye Erkek Ortaokul Yurdu'nda 11 yaşındaki Y. yurttaki imamın cinsel istismarına uğradığı akabinde yurdun İstanbul Valiliği tarafından mühürlendiği ve yurt müdürünün açığa alındığı ortaya çıktı. Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Süleymancı yurdunda yaşanan ilk cinsel istismar olmadığını köşe yazısına taşıdı.

16 yıl önce 12 çocuk cinsel istismara uğradı

Saymaz, yaklaşık 16 yıl önce aynı yurtta kalan Ö. ve 11 arkadaşının da cinsel istismara maruz bırakıldığını aktardı. Saymaz, “Bugün Y.'nin başından geçenleri o tarihlerde Ö. ile 11 arkadaşı yaşadı. Mescit olarak kullanılan odada S.Ç. adlı imam tarafından istismara uğradılar” dedi. Saymaz, Ö’nün anlattıklarını aktardı. Ö., anlatıyor:

'Hoca her gece birimizi ‘Masaj yapacağım' diye kenara çekip tecavüz etti'

“Hoca her gece birimizi ‘Masaj yapacağım' diye kenara çekip tecavüz etti. 11 – 12 yaşlarındaydık. Anlamamız çok uzun sürdü. Birimiz neyse ki ailesine açıkladı ve olay açığa çıktı. Yurt yöneticileri dairede toplandı. O hocayı bir gecede kaybettiler ortalıktan. Nereye gitti, ne yaptı, bilmiyoruz. Kuran'a el bastırarak, bize yemin ettirdiler. Olay dışarı çıkmayacak diye. O kadar çok korktuk ki, olay hakkında bir daha uzun bir süre düşünemedim. Birbirimizle bile konuşamadık”

'Medyaya yansıyanlar olanların küçük bir kısmı'

İstismarın üzerinin örtüldüğünü kaydeden Saymaz, Ö.’nün tarikat mensubu olduğu ve her yurtta istismarla karşılaştığını belirtti. Saymaz, yazısında şunları ifade etti:

“Geçmişte kendisi de yurdun karşısındaki apartmanlarda kaldığı için mühürleme işleminin yetmeyeceğini vurguluyor. Uyarıyor:

“Osmangazi yurdu, okula giden öğrencileri apartman dairesine yerleştirdiğinden sadece yurdun mühürlenmesi onların ilerleyişine engel olmaya yetmeyebilir.”

Ö., Süleymancıların birçok yurdunda kaldığını hatırlatarak, “Medyaya yansıyanların aslında olanların küçük kısmını oluşturduğunu biliyorum” diyor. (Kısa Dalga)

Gündem