Süleymaniye Cami’nin siluetini bozan inşaata onay

Süleymaniye Cami’nin siluetini bozan inşaata onay
AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen plan değişikliği, İlim Yayma Vakfı'na ait bir yapıyı kapsıyor.

Süleymaniye Camii’nin siluetini bozan İlim Yayma Vakfı’na ait yapıyla ilgili plan değişikliği İBB Meclisi'nde AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Cumhuriyet’ten Gökhan Kam’ın haberine göre, Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan, 470 yıllık Süleymaniye Camisi’nin siluetini bozan tartışmalı plan değişikliğine İBB Meclisi’ndeki AKP ve MHP’li meclis üyeleri bir kez daha “evet” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) aralık ayı meclis toplantısında, Fatih’teki plan değişikliği gündeme geldi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı tarihi Süleymaniye semtinin Fatih Demirtaş Mahallesi’nde İlim Yayma Vakfı için inşa edilen ve 2024’te bitmesi planlanan yapı, Süleymaniye Camisi’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle tepkilere neden olmuştu. İBB’nin geçen yıl eylül ayı meclis oturumunda gündeme gelen plan değişikliği, CHP ve İYİ Parti grubunun hayır oyuna karşın AKP ve MHP’li meclis üyelerinin “evet” oyu kullanarak oyçokluğuyla kabul edilmişti.

Kabul edilen plan değişikliğinde olumlu görüşü bulunan, İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kapatılıp söz konusu kurulun görev ve yetki alanlarının İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü’ne devredilmesi nedeniyle plan değişikliği teklifi için koruma kurulundan yeniden görüş talep edildi.

İstanbul 4 Numaralı KVKB Müdürlüğü’nün olumlu görüşü plan değişikliği raporuna yeniden eklenerek İBB Meclisi aralık ayı toplantısında tekrar oylandı. Teklif AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyuyla oyçokluğuyla tekrar kabul edildi.

Yaşam