Sümeyye Erdoğan’dan Avrupa’ya “haşema” çıkışı

Sümeyye Erdoğan’dan Avrupa’ya “haşema” çıkışı
KADEM Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Avrupa ülkelerinde kadınların haşema ile yüzme havuzlarına, plajlara alınmamasından şikayet etti.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Avrupa’da kadınların plajlara yüzme havuzlarıyla haşema ile alınmamalarından şikayet etti ve “Bunların arkasında biz biliyoruz ki, kadına yönelik ayrıncı kodlar kültürel kodlar var” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın ve KADEM iş birliğinde düzenlenen 5'inci Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi başladı. Zirveyle ilgili açıklamalarda bulunan KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, "Kadının nasıl giyindiğiyle ilgili, şu anda Fransa'da hala bugün de Avrupa'nın ortasında çeşitli şehirlerinde, plajlara, yüzme havuzlarına haşemalı kadınların sokulmadığını, devlet tarafından bir yasakla bunun engellendiğini görüyoruz. Bunların da arkasında biz biliyoruz ki, kadına yönelik ayrımcı kültürel kodlar var. Bunları mutlaka konuşmalıyız" dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN NEDENLERİ

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, kadına yönelik şiddetin nedenlerini kültürel kodlara ve kadınların toplumdaki temsiliyetine bağladı. Erdoğan Bayraktar, "Kadına yönelik şiddetle ilgili veya kadınların toplumun çeşitli alanlarında yeterince temsil edilmiyor oluşuyla ilgili bunların arkasında her şeyden önce kültürel kodlar ve bazı toplumsal normlar olduğunu görüyoruz. Bunlarla yüzleşmeden, bunları deşmeden aslında bu problemleri de aşamayacağımızı görüyoruz. Bu kültürel kodlar sadece geleneksel anlamda gerçekleşmiyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem