Suriye Demokratik Güçleri ile Arap Aşiretleri arasında çatışma: 52'den fazla ölü

Suriye Demokratik Güçleri ile Arap Aşiretleri arasında çatışma: 52'den fazla ölü
Deyrizor'daki Conoco gaz sahası yakınlarındaki çatışmalarda geçen pazar gününden bu yana en az 52 kişinin öldüğü öne sürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 'Suriye'nin kuzeydoğusunda geçen pazar gününden bu yana yaşanan çatışmalarda en az 52 insanın yaşamını yitirdiğini' duyurdu.

Merkezi Londra'da olan Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, ölenler arasında biri çocuk altı sivilin de bulunduğu belirtildi. Geçen pazar gününden bu yana bölgedeki Arap aşiretleri ile YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki çatışmalarda 58 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Deyrizor'daki çatışmalar, bölgede son yıllarda yaşananların en büyüğü.

DW Türkçe'deki paylaştığı bilgilere göre çatışmalar, SDG'nin Arap aşiretlerinin oluşturduğu, Deyrizor Askeri Konseyi Başkanı Ahmet El Habil'i, yolsuzluk ve casuslukla suçlayarak tutuklamasıyla başladı. Bazı yerel aktivistler El Habil'i, bölgede kaçakçılıktan da önemli bir gelir elde etmekle itham ediyor.

SDG ve Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar, Fırat'ın doğusundaki Tabiye kasabası yakınlarında bulunan Conoco doğal gaz sahasında yaşandı. Burada aynı zamanda ABD'nin öncülük ettiği IŞİD'le mücadele için kurulan Uluslararası Koalisyon'a bağlı birlikler de konuşlu bulunuyor.

Dünya