Suriye Dışişleri Bakanlığı: Türkiye'nin tehditleri uluslararası hukuku ihlal ediyor

Suriye Dışişleri Bakanlığı: Türkiye'nin tehditleri uluslararası hukuku ihlal ediyor
Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak devlet ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada Türkiye'nin yeni harekat planlarına tepki gösterdi.

Türkiye'nin Suriye'de olası harekât planlarına Şam yönetiminden yeni bir tepki geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, 'uluslararası hukuk ihlali' vurgusunda bulunulan bir açıklama yaptı. Suriye devlet ajansı SANA'ya konuşan bir Dışişleri kaynağı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde 'güvenli bölge' oluşturulması konusundaki "saldırgan açıklamalarını" yakından izlediklerini söyledi.

ASTANA HATIRLATMASI

Yetkili, "Türkiye rejiminin saldırgan tehditleri uluslararası hukukun, Suriye'nin egemenliğinin, birliğinin ve toprak bütünlüğünün açık bir ihlalidir" dedi. Ankara'nın yeni harekât planlarının Astana sürecinde varılan mutabakatlar ve sonuçlarla da çeliştiğini belirtilen yetkili, bu yönde bir adımın "bölgede barış ve güvenliğe yönelik ciddi bir tehdit" oluşturacağını, "gerilimi azaltma bölgelerinin sınırları konusunda geçmişte varılan uzlaşmaların altını oyacağını" söyledi.

ERDOĞAN: EKSİKLİKLERİ YENİ HAREKÂTLARLA TAMAMLAYACAĞIZ

Türkiye'nin Suriye'de yeni bir harekât planları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "1 milyon Suriyelinin ülkelerine gönüllü dönüşüyle ilgili hazırlık yaptıklarını" söylemesinin ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliklerine dair yaşanan gerilimin ardından açıklanmıştı.

Erdoğan son olarak, partisi AKP'nin Kızılcahamam kampının açılışında yaptığı konuşmada "Hem güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de karası, denizi, havası ile tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz" dedi. (Kısa Dalga)

Dünya