Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: TSK, Suriye ordusuna ait üssü vurdu, en az 19 ölü var

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: TSK, Suriye ordusuna ait üssü vurdu, en az 19 ölü var
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada TSK'nın Kobani yakınlarında Suriye ordusuna ait askeri üssü vurduğu, en az 19 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye'deki savaşa dair bölgeden geçtiği haberlerle bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ordusuna ait bir noktayı vurduğunu, saldırıda 20'ye yakın insanın öldüğünü öne sürdü.

Euronews'in haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, TSK'nın Kobani'ye bağlı Jargil köyünde Suriye yönetimine ait bir askeri üssü vurduğunu duyurdu.

"20'YE YAKIN CAN KAYBI VAR"

Türk savaş uçaklarının bombaladığı merkezde 20'ye yakın yaralı ve can kaybı olduğunu öne süren Gözlemevi, can kayıplarından 19'unu kendi kaynaklarına doğrulattığını savundu.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve can kaybının artabileceği belirtiliyor.

İDDİA: İKİ GÜNDÜR YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYORDU

Fransız haberi ajansı AFP ise Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırarak yayınladığı haberde, Türk ordusu ile bölgedeki Kürt güçleri arasında iki gündür yoğun çatışmaların yaşandığını duyurdu.

AFP'ye konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdül Rahman, saldırıda ölenlerin asker mi veya sivil mi olduklarına dair bilgi edinemediklerini söyledi.

SANA: 3 ASKER ÖLDÜ, 6 YARALI VAR

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA da, askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 16 Ağustos tarihinde öğleden sonra 2.37 ile 3.00 saatleri arasında Halep kırsalında düzenlediği operasyonda 3 askerin yaşamını yitirdiğini, 6 askerin de yaralandığını açıkladı.

Suriyeli askeri yetkili saldırıların "Türkiye'nin silahlı terör gruplarına desteği" anlamına geldiğini söyledi.

Suriye silahlı kuvvetlerinin saldırıya karşılık verdiği ve bazı Türk askeri bölgelerinde maddi ve insani kayıplara neden olduğu belirtiliyor.

Dünya