Suriye ordusundan operasyon: IŞİD lideri kendini havaya uçurdu

Suriye ordusundan operasyon: IŞİD lideri kendini havaya uçurdu
Suriye ordusunun, ülkenin güneybatısındaki Dera vilayetinde IŞİD'e operasyon düzenlediği belirtildi. Suriye devlet medyası, IŞİD'in askeri liderlerinden Ebu Salem El Iraki’nin kendisini patlayıcı kemerle havaya uçurduğunu duyurdu.

Suriye ordusu, ülkenin güneybatısındaki Dera vilayetinde IŞİD'e operasyon düzenledi. Suriye devlet haber ajansı SANA, operasyon sırasında IŞİD'in askeri liderlerinden Ebu Salem El Iraki’nin kendisini patlayıcı kemerle havaya uçurduğunu yazdı.

Buna göre operasyon, Dera kırsalındaki Advan beldesinde gerçekleştirildi. Operasyonda El Iraki’nin etrafının sarıldığı ve birkaç kurşunla yaralandığı, ardından da Suriye askerleri tarafından kovalanırken çatışmaya girip patlayıcı bir kemerle kendini havaya uçurduğu belirtildi.

Operasyonda, bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği, El Iraki’nin rehin aldığı bir sivilin de yaralandığı açıklandı.

El Iraki, Suriye'de son bir ay içinde öldürülen ikinci IŞİD lideri oldu. ABD de geçen ay, IŞİD'in Suriye'deki en üst düzey lideri olarak bilinen Mahir el Agal'ı Afrin'de insansız hava aracı saldırısında öldürdüğünü açıklamıştı.

El Iraki'nin öldürüldüğü Dera, Suriye'de sonradan iç savaşa dönüşen ilk halk ayaklanmasının 2011'de patlak verdiği vilayet olma özelliğini taşıyor. Dera 2018'de Suriye ordusunun ve hükümetinin kontrolü altında olsa da, bazı bölgeleri hala silahlı grupların elinde. Vilayetten geçen hafta da çatışma haberleri gelmişti. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf Suriye devlet ajansı SANA'dan alınmıştır.

Dünya