Suriye-Türkiye sınırında yüksek gerilim: Bir asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı

Suriye-Türkiye sınırında yüksek gerilim: Bir asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen saldırıda bir askerin hayatını kaybettiğini, dört askerin yaralandığını açıkladı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir harekâttan söz ettiği bir dönemde, Şanlıurfa-Kobane hattında gerilim tırmandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şanlıurfa sınırındaki Kobane'yi bombaladığı belirtilirken, Milli Savunma Bakanlığı, "sınırın Suriye tarafından roket atılması sonucu bir askerin şehit olduğunu" açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kobane'den Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan karakola roketli saldırı düzenlediği belirtildi. Açıklamaya göre, saldırıda Top.Uzm.Çvş. Uğurcan Cirnooğlu hayatını kaybetti, dört asker yaralandı. Yaralı askerler, ilk müdahalelerin ardından bölgeden tahliye edilerek helikopterle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da, "Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen saldırıda bir askerin şehit olduğunu, dört askerin de yaralandığını" açıkladı.

Suriye'nin Kobane (Ayn-El Arap) bölgesinden, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan karakola roketli saldırı düzenledi.

Saldırı sonrası bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Bir asker hayatını kaybederken, yaralanan 4 asker helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hedefleri ateş altına aldığı bildirildi.

MSB açıklamasında TSK'nin saldırıya karşılık verdiğini belirtilerek Sanlıurfa sınır hattına teröristlerce düzenlenen saldırının ardından belirlenen hedeflerin vuruldu. 13 terörist etkisiz hale getirildi” denildi.

Reuters ajansına Ankara'dan konuşan bir yetkili, havan topu saldırısını YPG'nin düzenlediğini söyledi.

Ajansa Kobane'den konuşan siviller ise TSK'nin saldırılarının gece saatlerinde başladığını belirtti. Bu saldırılarda en az bir sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi. (Kısa Dalga)

Gündem