Suriye'de Harp Okulu mezuniyet törenine hava araçlarıyla saldırı: Ölü sayısı 60'ın üzerinde

Suriye'de Harp Okulu mezuniyet törenine hava araçlarıyla saldırı: Ölü sayısı 60'ın üzerinde
Suriye'nin Humus kentinde Harp Okulu mezuniyet törenine düzenlenen insansız hava araçlı saldırıda 60 sivil ve askerin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Arap Haber Ajansı'nın (SANA) paylaştığı bilgilere göre; Savunma Bakanlığı, 'terörist' grupların düzenlediği saldırıya karşılık verileceğini belirtti. Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Suçlu yaklaşımını ve sürekli Suriyeli kanı dökmeyi ilerleterek, öğleden sonra, uluslararası tanınmış tarafların desteklediği silahlı terör örgütleri, Humus’taki askeri okul subay öğrencilerinin mezuniyet törenini, törenin bitiminden hemen sonra patlayıcı mühimmat taşıyan insansız hava araçlarıyla hedef aldı. Mezuniyete katılan çok sayıda üniversite öğrencisinin yanı sıra, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu davetli aileler arasında hem sivil hem de askeri personelden oluşan çok sayıda şehit ve düzinelerce yaralanma ile sonuçlandı."

"Kara Kuvvetleri ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, bu korkakça terör eylemini benzeri görülmemiş bir suç olarak değerlendirmektedir. Bu terör örgütlerine, nerede bulunurlarsa bulunsunlar, tam güç ve kararlılıkla karşılık vereceğini beyan ediyor ve bu suç eylemini planlayan ve uygulayanların, bedelini ağır bir şekilde ödeyeceklerinin hesabını vereceğini vurguluyor."

Dünya