Suriye'de IŞİD'e karşı YPG saflarında savaştı, Ukrayna'da Rusya ordusuna esir düştü

Suriye'de IŞİD'e karşı YPG saflarında savaştı, Ukrayna'da Rusya ordusuna esir düştü
Suriye'de IŞİD'e karşı YPG saflarında savaşan İngiltere vatandaşı Aiden Aslin'in, Ukrayna'da da Rusya'ya karşı savaştığı ortaya çıktı. İngiliz basınına göre Aslin'in kuşatma altındaki Mariupol'de savaşan birliği Rus askerlerine teslim oldu.

Suriye'deki savaşa gönüllü olarak katılıp YPG saflarında IŞİD'e karşı savaştığı belirtilen 28 yaşındaki İngiltere vatandaşı Aiden Aslin'in, Ukrayna'nın kuşatma altındaki Mariupol kentinde Rus güçlerine teslim olan askerler arasında yer aldığı belirtildi. İngiliz basını, Aslin'in Ukrayna ordusu adına savaştığı birliğin silah ve gıda stokları tükenince Rusya'ya teslim olduğunu yazdı.

Telegraph gazetesinin haberine göre, Aslin 2018 yılında bir kadına aşık olarak Ukrayna'nın Mykolaiv kentine taşınmış, Rusya'nın harekâtının başlamasının ardından liman kenti Mariupol'daki denizci birliklerinin saflarına katılmıştı.

Habere göre Aslin, Suriye'de birlikte savaştığı River O’Mahoney Hagg'e bir mesaj atarak, "48 gün oldu. Mariupol'u savunmak için elimizden geleni yaptık ama Rus güçlerine teslim olmaktan başka şansımız kalmadı. Yemeğimiz ve mühimmatımız yok" mesajını attı.

Hagg, Aslin'in mesajını, ailesine de danıştıktan sonra, Rusya'yla bir esir takası umuduyla paylaştığını söyledi. Hagg, "Hepinizi çok seviyor. Morali yüksek ve bir zayıflık göstermemiş. Ruslara teslim oluyor; bu, Çeçenlere teslim olmaktan kısmen daha iyi" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Dünya