Suriye'deki Beyaz Baretliler 'ezilme sendromu' yaşayanlar için acil yardım istedi

Suriye'deki Beyaz Baretliler 'ezilme sendromu' yaşayanlar için acil yardım istedi
Beyaz Baretliler Başkanı Raed Saleh, "Dünya, çocukların ve ezilme sendromundan etkilenen herkesin yanında durmalıdır" dedi.

Suriye'nin kuzeybatısında faaliyet gösteren Beyaz Baretliler, enkaz altından kurtardıkları bir çocuğun ölmesi üzerine ezilme sendromu yaşayanlar için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Euronews’de yer alan habere göre, Beyaz Baretliler Başkanı Raed Saleh, "Kurtardığımız çocuklardan biri olan Arslan Berri maalesef hayatını kaybetti" dedi.

AFP haber ajansına konuşan Saleh, "Dünya, çocukların ve ezilme sendromundan etkilenen herkesin yanında durmalıdır" diyerek Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ni bu tür vakalara karşı "harekete geçmeye ve acilen müdahale etmeye" çağırdı.

Ezilme sendromu uzun süre enkaz altında sıkışanların kan dolaşımından yoksun kalan uzuvlarında oluşuyor. Doku ve kas zedelenmesinin hayati organları etkilemesi halinde böbrek yetmezliği ve diğer ölümcül komplikasyonlara neden olabiliyor.

Arslan'ın amcası daha önce AFP'ye yaptığı açıklamada, yeğeninin yakın ailesinden hayatta kalan tek kişi olduğunu ve kurtarma ekipleri çocuğu bulduğunda hala ölen babasının kucağında olduğunu söylemişti. (Kısa Dalga)

Dünya