Suriyeli isyancılar birbirine girdi, aralarını Türkiye buldu

Suriyeli isyancılar birbirine girdi, aralarını Türkiye buldu
Suriye'de Türkiye destekli silahlı gruplar arasında çıkan iç çatışma ateşkesle son buldu. Reuters, Feylak el Şam, Levant Cephesi, Ceyş-ül İslam ve Ahrar el Şam örgütleri arasında Türkiye'nin arabuluculuk yaptığını duyurdu.

Suriye'de Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nu (SMO) oluşturan farklı siyasi gruplar arasında son günlerde patlak veren çatışmalar son buldu. SMO çatısı altındaki Feylak el Şam, Levant Cephesi, Ceyş-ül İslam ve Ahrar el Şam örgütleri arasındaki çatışmaların Türkiye'nin arabuluculuğu ile sonlandığı ve ateşkes ilan edildiği belirtildi.

SMO içindeki çatışmaların, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir harekat planladığı dönemde çıkması dikkat çekmişti. Halep'in kuzeydoğusundaki el Bab yakınlarında yaşanan çatışmalar sırasında en az sekiz kişi ölmüş, İdlib'i kontrol eden Heyet Tahrir el Şam (HTŞ-eski el Nusra Cephesi) SMO içi gerilimden istifade ederek Türkiye destekli grupların kontrolündeki bazı yerlere yayılmıştı. HTŞ'nin, nüfuz alanını Afrin bölgesine yaymaya çalıştığı da belirtilmişti.

Reuters ajansına konuşan isyancılar ise iç çatışmaların dün son bulduğunu anlattı. Türkiye'nin arabuluculuk yaptığı ateşkes kapsamında, örgütlerin eski mevzilerine çekildiği ve Ahrar el Şam karargahına döndüğü belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya