'Sürtük' anketi: Yüzde 39 destek verdi, yüzde 50.8 yanlış buldu

'Sürtük' anketi: Yüzde 39 destek verdi, yüzde 50.8 yanlış buldu
Aksoy Araştırma şirketinin kurucusu Ertan Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı 'Sürtük' ifadesiyle ilgili yaptıkları araştırmanın sonucunu değerlendirdi: "Bu tabloya baktığımızda; AKP’nin ülkede yaratmış olduğu ağır tahribatı ve temelinden sarstığı toplumsal barışın sonuçlarını görmekteyiz."

Sosyal Demokrasi Vakfı Başkanı (SODEV) ve AKSOY Araştırma Şirketi'nin kurucusu Ertan Aksoy, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi olaylarına destek verenlere yönelik kullandığı 'Sürtük' ifadesiyle ilgili yaptıkları araştırmayı değerlendirdi.

Son yaptıkları araştırmayla ilgili Cumhuriyet'e yazan Ertan Aksoy şu bilgileri verdi:

"Umudu büyütemeyen AKP’nin, gerilimi büyütme çabasına dair geçtiğimiz hafta büyük bir örneğe daha tanıklık ettik. Erdoğan bu haftaki grup konuşmasında, Gezi eylemcilerini her zamanki gibi hedef haline getiren üslubuna bir de hakaret ekledi. Biz de hakaret içeren o konuşmayı, Türkiye temsili bir denek grubuna izlettik. Nasıl bir sonuç aldığına birlikte bakalım.

surtuk.webp

Bu tabloya baktığımızda; AKP’nin ülkede yaratmış olduğu ağır tahribatı ve temelinden sarstığı toplumsal barışın sonuçlarını görmekteyiz. Ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından dillendirilen bir hakarete verilen desteğin oranı yüzde 39…

Sıklıkla ifade ettiğim üzere, ilk seçimde iktidarın değişeceğine, sosyal demokrat bir iktidara kavuşacağımıza inancım tam. Bir özeleştiri de yaparak belirteyim ki, iktidar değişikliğini her ele aldığımızda içinde bulunduğumuz ekonomik sorunları konuşuyoruz. Fakat bu tablo bize ekonomik sorunlar kadar büyük bir toplumsal barış sorununu karşımızda bulacağımızı gösteriyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı bir vatandaş grubuna ağır hakaretlerden birini ediyor ve toplumdan yüzde 39 destek alıyorsa sorun hepimizin düşündüğünün ötesinde…"

YAZININ TAMAMI

Gündem