Suruç katliamında yaralanan Dr. Çağla Seven gözaltına alındı

Suruç katliamında yaralanan Dr. Çağla Seven gözaltına alındı
Suruç Katliamında yaralanan Koray Türkay, “Suruç Gazisi doktor Çağla Seven dün akşam Kadıköy'de gözaltına alındı ve sabaha kadar ters kelepçeyle Kadıköy iskele karakolunda tutuldu" açıklaması yaptı.

IŞİD’in gerçekleştirdiği Suruç katliamında ağır yaralanan Dr. Çağla Seven, gözaltına alındı.

Yine Suruç Katliamında yaralanan Koray Türkay, Çağla Seven’in akşam saatlerinde Kadıköy’de gözaltına alındığını belirterek, sabaha kadar ters kelepçe ile bekletildiğini ileri sürdü.

Türkay, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Suruç Gazisi doktor Çağla Seven dün akşam Kadıköy'de gözaltına alındı ve sabaha kadar ters kelepçeyle Kadıköy iskele karakolunda tutuldu. Hala gözaltında tutulan Çağla bugün mahkemeye çıkarılacak.”

Suruç Aileleri İnisiyatifi de Çağla Seven’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

İnisiyatifin sosyal medya hesabından “Suruç Yaralımız Çağla Seven derhal serbest bırakılsın” paylaşımı yapıldı.

Suruç katliamı davasını takip eden Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) da yaptığı paylaşımda, “Suruç yaralılarımıza, ailelerimize, avukatlarımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Baskılarınız Suruç için Adalet mücadelemizin önüne geçemeyecek” dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla IŞİD’in işgali altındaki Kobane’ye yardım götürmek için yola çıkan çok sayıda kişi, 20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'nde bombalı saldırıya uğramıştı.

IŞİD’in canlı bomba saldırısında 34 kişi yaşamını yitirmiş, 103 kişi yaralanmıştı.

O dönem tıp öğrencisi olan Çağla Seven ile Gökçe Çetin’in el ele fotoğrafları, katliamın sembollerinden olurken, Dr. Çağla Seven geçirdiği onlarca ameliyatın ardından sağlığına kısmen kavuşmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem