'Suskunlar'ı oynadılar: Bu yıl 125 vekil Meclis'te hiç konuşmadı

'Suskunlar'ı oynadılar: Bu yıl 125 vekil Meclis'te hiç konuşmadı
Meclis'te 125 milletvekili, bu yıl hiç genel kurulda konuşmadı.

Hiç konuşmayan AKP’'li vekil sayısı 103'ü bulurken parti genel başkanları hariç tutulduğunda vekillerin yüzde yüzde 20'si konuşmamış oldu.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre Meclis’te bugün itibariyle 580 milletvekili var. AKP’nin 286, CHP’nin 134, HDP’nin 56, MHP’nin 48, İYİ Parti’nin 37, TİP’in dört, Demokrat Parti ve Memleket Partisi’nin iki, BBP, DEVA, DBP, Saadet Partisi, Yenilik Partisi ve Zafer Partisi’ninse bir. Bunun yanında beş tane de bağımsız vekil bulunuyor.

Temsil edilen 14 siyasi partinin 10’nun genel başkanı da milletvekili olarak görevli. Bu 10 vekil de çıkarıldığında Meclis’te aktif görevli vekil sayısı 570.

BEŞTE BİRİ KONUŞMADI

Meclis kayıtlarına göre aktif görevli 570 vekilden 125'i 2022’de Meclis Genel Kurulu’nda hiç konuşmadı. Yani yıl biterken yaklaşık yüzde 22’sinin sesi hiç duyulmadı.

Konuşmayan 125 vekilden 103’ü AKP’li olurken geriye kalan 22 vekil muhalefet partileri ve bağımsızlardan oluştu. CHP’nin altı, HDP’nin beş, MHP’nin altı, İYİ Parti’nin üç vekili hiç konuşmadı. Ayrıca bağımsız iki vekil de konuşmayanlar arasında.

CHP’nin konuşmayan vekillerinden Deniz Baykal’ın gerekçesi ‘rahatsızlığı’ olarak verildi. Öte yandan HDP’nin beş milletvekilinden biri dokunulmazlığının kaldırılması ve tutuklanması nedeniyle konuşamayan vekiller arasında.

Öte yandan bazı milletvekilleri 2018’deki yemin töreninin ardından bir daha söz almadı. (Kısa Dalga)

Politika